Världscupen i Varese

IMG_1082.Nu är vi hemma igen! Det blev 4 lopp för mig på världscupen; försök, uppsamling, semifinal och B-final! Totalt var vi 24 tävlande vilket resulterade i 4 finaler med A-, B-, C- och D-final. Vi fick varma och nästintill vindstilla dagar och svetten bara rann. Jag var noga med att dricka tillräckligt både vatten och vätskeersättning under tävlingarna för att hålla vätskebalansen.

Försöket var på fredag förmiddag. Där gällde det att komma 1a för att komma till A-final. Jag gick ut hårt, men insåg att en första plats var lite för tufft. Istället såg jag till att bevaka min 4e plats, för att få en hyggling seedning till uppsamlingen.

Uppsamlingen var på fredag eftermiddag och där gällde det att vara topp 2 för att gå vidare till semifinal – annars var det direkt till C- eller D-final. Motståndet var riktigt tufft, så jag visste att det skulle krävas en bra insats för att ta topp 2 plats. Det blev ett riktigt spännande lopp där jag de sista 250-metrarna gjorde en ordentlig spurt och tog en 2a plats! Jag slog bland andra förra årets VM-guldmedaljör i dubbel, vilket var otroligt. Jag rodde på tiden 7,31,40 och klarade därmed det mål jag i början av säsongen satt upp – att ro 2000 m under 7,34,99!

Foto Detlev Seyb

Semifinalen gick på lördagen. Jag var supertaggad att göra ett kanonlopp och kanske till och med slå nytt personligt bästa igen. Dessvärre rök de planerna redan vid första draget då jag ”satte en åra” och kom efter. Sedan var det tufft att dels komma ikapp och dels hitta en lugn teknik. Jag slutade sist där vilket gav mig en plats i B-finalen.

B-finalen gick på söndagen och där var hela startfältet riktiga ”kanoner” med medaljörer från OS, VM och EM. Jag satsade fullt ut från början och slutade på en femte plats, bara sekunden efter en fjärde plats med sluttiden 7,38.

Totalt slutade jag alltså på 11e plats i ett startfält med 24 deltagande. Det blev årets första internationella tävling för mig i singel och med tanke på att jag varit några veckor i dubbel är jag nöjd. Framförallt är jag glad över min uppsamling och min final där jag på båda loppen satte nytt/tangerade personbästa tid över 2000 m.

Grazie a tutti!

Grazie a tutti!

Jag måste också tillägga att det var en riktigt bra arrangerad tävling med många och trevliga volontärer på plats, alltid redo att hjälpa till med ett stort leende på läpparna. Otroligt!