Målsättningar 2020

Efter OS 2016 tog jag en paus från min tioåriga roddsatsning för att istället satsa på min yrkeskarriär. Visserligen tränade jag ca 600 timmar per år (samtidigt som jag arbetade heltid), men jag lät inte träning och tävling gå i första hand. I samband med att vår dotter föddes i oktober kände jag att det var dags att gå tillbaka till mitt gamla jag – jag kände mig redo att satsa på rodden igen! Denna gång med andra förutsättningar. Dels har jag en dotter och dels har jag inte tävlat på ett tag, samtidigt har jag ett lugn i kroppen eftersom jag inte behöver arbeta alls. Under min tidigare satsning har jag hela tiden arbetat deltid vid sida av satsningen, men nu är jag föräldraledig från mitt arbete som enhetschef på Rimbo Hälsocentral och har därmed föräldrapenning.

Det går, hittills, strålande att kombinera bebislivet med två långa träningspass per dag. Jag har lagt upp träningen så att jag tränar när hon sover. Oftast sover hon både för- och eftermiddag och då tränar jag. Om inte Petter eller någon av våra föräldrar kan ta henne anpassar jag träningen så att hon kan vara med. När jag ror roddmaskin sover hon gott till ljudet intill, när jag tränar styrketräning är hon bredvid och när jag springer kan hon vara med. Ljuvligt!

Målet med säsongen är att komma i så bra form som möjligt till tävlingssäsongen och förhoppningsvis ta en plats i landslaget. Håller tummarna!