Världscup i Luzern

På plats!

På plats!

Nu är det dags för årets tredje och sista världscup, denna gång i Schweiziska Luzern. Det är den andra världscupen i år som den svenska truppen deltar i. Det är jätteroligt att vara här och jag är riktigt taggad. Från och med EM, sista helgen i maj, har jag rott 12 lopp och man kan minst sagt säga att jag har fått ordentligt med loppträning! Motståndet på denna tävling är riktigt tufft (här är det jag möter) och jag är jätteglad att jag fått träna på att tävla såpass mycket, det kommer att behövas.

Tävlingarna startar på fredag och pågår till och med söndag. Eftersom att det i just i min klass, singelklassen, är så många anmälda kommer det att finnas A-, B-, C-, D- och E-finaler. Här är samtliga anmälda båtar, som ni ser är min klass den med näst flest deltagare! Här är ett provisoriskt program och loppen går på dessa tider (de kan komma att ändras!):

Fredag

Försök: kl. 12.30, kl. 12.35, kl. 12.40. & kl. 12.45.

Uppsamling: kl. 17.50, 17.55, 18.00 & 18.05.

Båtplatsen

Båtplatsen

Lördag

E-final: kl. 10.00.

D-final: kl. 10.30.

C-final: kl. 11.20.

Semifinaler: kl. 15.58 & kl. 16.05.

Söndag

B-final: kl. 09.50.

A-final: kl. 11.33.

Det kommer att gå att följa loppen på denna sidan!

Oscar och Petter

Petter & Oscar

Petter och jag var på plats redan i tisdags. Det är värmebölja här för tillfället och vi fick nästan en chock. Nu har vi vant oss lite mer. Samma dag som vi landade kom min tvillingbror Oscar, som bor och jobbar i Bern (bara två timmar med tåg härifrån) hit. Vi har inte setts sen oktober så det var ett extra kärt återseende!

Nu gäller det att ge allt! Av den anledningen kommer jag att logga ut nu och återkommer nästa vecka med resultat!

Sköt om er och varandra!

ps. Nu i semestertider måste man se till att ta hand om och vara snälla mot varandra. Vi har alla ansvar att säga ifrån om man ser att någon medmänniska blir illa behandlad och jag vill därför lyfta fram organisationen Friends värdefulla arbete mot mobbning. Läs gärna på deras hemsida friends.se där det finns massor att lära!