Årets första viloperiod

Väl hemma efter händelserika dagar i Luzern märker jag att jag är helt slut. Det har varit riktigt mycket tävlande de senaste veckorna och jag har pendlat mellan upp- och urladdningar. Det passar därför helt perfekt med en lugnare vecka nu, vilket innebär den första viloveckan detta år!

Petter på båtplatsen

Petter på båtplatsen

Tävlingarna i Luzern gick både bra och mindre bra. På fredagen rodde jag försök där jag kom 4a, en plats jag var nöjd med för att få en skaplig seedning på uppsamlingen. På eftermiddagen var det uppsamling och jag var hur taggad som helst och inställd på att ge allt, jag ville verkligen ta mig till semifinal. Det krävdes att vara topp 2 vilket jag hade siktet inställt på. Dessvärre tror jag att jag ville för mycket och den kraft jag la in gick mer upp i axlarna än ut i årorna. Jag slutade på en 3e plats och kom alltså inte till semifinal utantill C-final.

Den gick av stapeln på lördagen och där mötte jag Ryssland, Australien, Lettland och två båtar från Tyskland. Mitt främsta fokus var att hitta tillbaka till min avslappnade rodd och låta båten gå så fort den bara kunde. Det lyckades och jag slutade på en 2a plats efter en riktigt bra spurt!

Min båt åker med Finlands trailer

Min båt åker med Finlands trailer

Även om en 14e plats inte känns jättekul är jag ändå nöjd. Dels med tanke på hur många båtar som ju var anmälda i just min klass – det var den näst största klassen av alla på hela världscupen – och dels med tanke på hur mycket jag har tävlat den senaste tiden. Nu ser jag fram emot en vecka med lite lugnare träning innan jag tar upp fokuset på båtfart igen – om lite mer än en månad ska jag nämligen tävla i tävlingen Lithuanien Open. Men, som sagt, den kommande veckan ska jag träna aningen mindre och vila aningen mer!

Kan förresten tipsa om min blogg på vardagspuls.se, där jag sedan maj månad bloggar två till tre gånger i veckan. Det är i min roll som dietist och jag skriver mestadels om mat vid träning!

På vattnet

På vattnet