Våra framtida roddhopp!

Förra helgen arrangerade Norrtälje Roddförening, tillsammans med några andra svenska roddklubbar, ett träningsläger för juniorer. Tanken var att samla unga roddare från olika delar av Sverige för att träna, ro och ha roligt ihop. Totalt kom ca 30 barn i olika åldrar och som fick flera dagars träning tillsammans. Med dem kom även ett gäng ledare, vilket naturligtvis behövdes för att coacha, peppa, fixa, köra, laga mat och fixa all möjlig markservice. Jag var med några dagar och hade jättekul. Det ska bli roligt att träffa alla i sommar!

Annars går min träning bra och jag kan träna varje dag, även om jag fokuserar en hel del på mitt jobb på sjukhuset. Sedan isarna lossnade har jag bytt ut roddmaskin och löpning mot rodd för att få så många timmar som möjligt i båten. Jag tränar även ett pass tyngdlyftning i veckan, för att utveckla styrkan. Även om jag har valt att fokusera mer på jobb än tidigare har jag fortsatt bra kontakt med Svenska Roddförbundet. En sak som alla inte känner till är att alla roddare som vill satsa ordentligt rapporterar in träningen månadsvis till Svenska Roddförbundet vilket jag naturligtvis också gör. Det är en del administration i det men man får samtidigt väldigt bra koll på den träning som man gör. Av den anledningen är det och har alltid varit viktigt för mig att göra detta. Tack vare rapporteringen vet jag att jag i dagsläget får ihop ca 50 timmar varje månad och det är något jag för tillfället trivs bra med (även fast jag såklart saknar att träna två pass per dag).

Jag njuter till fullo nu när det går att vara på vattnet och oftast är Petter med vid min sida. Just nu arbetar vi med att hitta bra teknik i medelhöga farter. Några gånger i veckan kommer min Britta hit och tränar med mig och det är så himla kul! Jag älskar de stunder vi får tillsammans (både på vattnet och på land)!