Tillbaka till USA

För 12 år sedan pluggade jag ett år i USA tack vare ett stipendium jag fick via Rotary. Jag minns än idag hur tuff ansökan var och min lycka när jag blivit antagen! Stipendiet innebar att jag fick bo och läsa på ett universitet i delstaten Georgia i USA. Vi var ca 80 stipendiater från hela världen och under året anordnades träffar där vi fick träffas, umgås och lära av varandra. Dessutom bodde jag under helger och högtider hos 2 värdfamiljer – som jag än idag har kontakt med. Det var ett av de bästa åren i mitt liv och jag uppmuntrar alla mellan 18 och 24 år att söka.

Rotary Reunion

Det var vid Brenau University som jag provade på att ro för första gången. Även om jag iofs inte rodde i någon större utsträckning väcktes mitt intresse där och jag är verkligen tacksam för det.

Lake Lanier – där OS hölls 1996

Hur som helst, det anordnades en återträff för ALLA som någonsin fått stipendiet (vi snackar alltså mellan åren typ 1960 och nu) och jag kände att jag verklige ville vara med. Det var dessutom ett toppenbra tillfälle för Petter att få träffa mina vänner och värdfamiljer som jag fick under året.

Cumming

Duluth

Petter och jag passade även på att besöka bland annat New York, Blue Ridge Mountain, Three Mile Island och Norfolk. Dessutom rodde vi såklart! Vi kontaktade några roddklubbar innan vi drog vilket gav oss möjlighet att upptäcka nya roddvatten. Under vår två veckors långa resa tränade jag varje dag, mest löpning, men även roddmaskin, rodd och styrketräning.

New York

Resan var otrolig och jag är så glad över att vi åkte!