Perspektiv

Nu är vi en bit in i juli och i den fas då jag tidigare år precis avklarat en lång och hård vinterträning med både tester och tävlingar på roddmaskin, långa träningsläger, uttagningar och dessutom EM och alla världscuper. Efter denna långa och intensiva period bara ”släpps” man sen bara ut i ett vakuum i juli med hela 10 veckor kvar till VM.

Min arbetsplats!

I år ser det ju annorlunda ut för mig. Istället för att tävla har jag riktat in mig på att upprätthålla fysiken med ett träningspass per dag samt jobba heltid. Visserligen har jag hunnit med att avnjuta en betald semester också (något man som svensk elitroddare inte är van vid) samt några långhelger runt om i landet, men annars har jag mest jobbat.

Detta nya liv har gett mig perspektiv på mina värden i livet. Som jag nog nämnt tidigare har jag sedan jag pluggade i USA varje år tagit mig en funderare på vad som är viktigt för mig i livet. Sedan har jag formulerat ner det till några ”värden” som jag sedan ser till att prioritera. På så sätt ser jag till att jag faktiskt lägger min tid på det som är viktigt för mig. Jag brukar justera mina värden emellanåt, eftersom jag utvecklas från år till år. Rodden och träningen har sedan 2007 varit två värden för mig och är det fortfarande. I höstas var jag inställd på att ta bort rodden som ett värde, eftersom jag kände mig ganska färdig med tävlandet och nöjd med att bara träna.

Ju mer tiden har gått desto mer inser jag hur viktig rodden faktiskt är i mitt liv och vilket tungt värde det är! Kort sagt har jag insett att det inte bara är träningen jag gillar – jag älskar just rodd!

För mig har denna paus från elitidrottslivet gett mig perspektiv på mina värden och det är jag mycket tacksam över.

Tack vare mina föredömliga prioriteringar 😉 sedan OS har jag tränat superbra och kommer förmodligen hamna på ca 600 timmars träning när året är slut, mestadels roddmaskin och rodd. Jag känner att jag är i bra form, även om jag inte tränat eller tävlat som jag brukar, och har på min kammare bestämt mig för att jag ska ge mig ut på några tävlingar i sommar trots allt.

Som sagt är vi i juli och därmed finns inte många tävlingar kvar att välja bland. Men SM hägrar och där tänker jag ställa upp. Det hade jag inte trott i höstas, men med mina nya perspektiv känns det helt rätt.

Vi ses väl där?!