Mästerskap

SM

SM i Jönköping stundar  och det ska bli himla roligt att tävla igen! Singelloppet går på fredagseftermiddagen och där blir det direktfinal (alltså inte försök, uppsamling, semifinal osv). I år har jag rott endast en tredjedel av så mycket som jag gjort de senaste åren och det blir därför extra roligt och spännande att se om jag kan få fart på båten!

Teamet samlat!

På lördagen är det dubbellopp och där ska Britta och jag ro tillsammans, precis som vi brukar. Hon är den som jag rott mest lagbåt med och om det är något jag har saknat från min satsning så är det just henne. Vi försöker ändå höras av ofta och ro mot varandra ett par gånger i veckan. Mer än Britta och jag har vi även några juniorer från Norrtälje Roddförening på SM. Några är inbitna roddare sedan länge medan andra är nya för i år – det blir spännande.

VM

Lovisa och jag på Lommaren i Norrtälje

Som några kanske har sett på Svenska Roddförbundets hemsida har jag blivit uttagen att representera Sverige på VM i Sarasota i år. Med tanke på att jag inte varit inställd på att tävla i år blev jag tveksam när jag fick förfrågan om jag ville vara med och fick be att återkomma för att fundera om jag kände att jag kunde göra mig själv rättvisa på ett världsmästerskap med tanke på att jag minskat min träningsdos sedan OS. Efter att ha tittat igenom min träningsdagbok från september förra året kunde jag ändå konstatera att jag har tränat riktigt bra, om än ganska få timmar lugn distans jämfört med tidigare år. Dessutom har jag rapporterat in träning till Roddförbundet som har haft bra ”koll” på mig. Efter samtal med min arbetsgivare kändes det som att det skulle kunna gå att göra till verklighet och jag tackade ja. Sedan dess har jag gått som på moln och bara längtar efter att komma ut på tävlingsbanorna!

Rent fysiskt är jag idag nedtränad eftersom jag kraftigt ökat träningsdosen de senaste två-tre veckorna i och med VM-träningen men jag anpassar mig sakta men säkert. Petter och jag stämmer av varje dag så att jag inte går över gränsen. Även om jag är nedtränad och trött idag kommer jag vara pigg till VM eftersom vi lättar upp träningen inför tävlingarna.

På VM kommer jag att ro dubbel med snälla och himla duktiga Lovisa Claesson. Hon har lång erfarenhet av internationella mästerskap från junior-, U23- och seniornivå och är flerfaldig U23 VM medaljör vilket känns riktigt inspirerande! Vi har dessutom rott dubbel ihop tidigare, på EM 2015, även om vi inte tränade tillsammans särskilt länge inför EM då.

Nu är det annorlunda och vi kommer att ha haft ca sju veckors samträning när VM drar igång. Hon har redan bott här i Norrtälje ett par veckor och kommer att vara här mycket framöver för att vi ska kunna ro ihop. Träningen har så här långt fungerat riktigt bra!

Men nu, som sagt, är det först fokus på SM!

Vi ses! 😀