SM i rodd 2017

Brons i dubbeln! Fotograf: Barbro Holmberg

SM i rodd 2017 är avgjort och här finns resultaten. Från Norrtälje Roddförening var det Britta, jag och fem av våra juniorer med och tävlade.

Singelloppet var det första jag gjort sedan förra sommaren vilket var spännande. Med halverad träningsdos i bagaget och utan fartträning visste jag inte alls hur det skulle gå. Jag slutade på andra plats, bara 7 sekunder efter Lovisa (som jag ska ro dubbel med på VM). Med tanke på förberedelserna får jag vara lite nöjd över att jag lyckades hitta bra fart, men tävlingsmänniskan i mig är såklart besviken över att inte vinna. På 3e plats kom Cecilia Velin som många säkert känner till då hon slagit världsrekord på roddmaskin. Det var härligt att se hur hon även börjar få till farten på vattnet!

I dubbeln rodde Britta och jag ihop och vi slutade på en 3e plats! 😀 Vi fick till ett riktigt bra lopp och trots höga vågor höll vi ihop. Det var härligt att få ro med henne igen och även om vi bara fick ihop 2 korta träningspass inför SM känns det som att vi ändå är bra “samrodda”.

Våra juniorer gjorde även de bra prestationer och deras träning på Lommaren har gett resultat!

Grillkväll på Habo Camping.
Fotograf: Victoria Brandell

Vi hann även med en trevlig och rolig grillkväll med klubben på Habo Camping (där vi bodde) och jag blev ännu en gång påmind över vilken fin förening vi är.

Passar på att tacka arrangörerna för en riktigt bra ordnad tävling samt alla härliga roddare ute i Sverige! Jag har saknat er!