Tack Halmstad roddförening!

Åh vad det var roligt att få hälsa på Halmstads gymnastik och roddförening – det var en otrolig värme som Petter och jag möttes av när vi var där förra helgen. Innan jag går vidare i inlägget vill jag tacka er alla för fina möten, roliga samtal och suverän rodd!

Petter och jag bjöds in för att dela med oss av vår OS-resa och vi inledde helgen med att berätta lite om våra tankar kring hur vi ser på träning. Eftersom att jag tränat mellan 750 och 1150 timmar per år de senaste typ 8 åren känns det som att vi fått lite kött på benen. I och för sig följer vi vedertagna teorier men passade på att lyfta fram den systematiska träningsplaneringens betydelse för långsiktig utveckling. Den har varit väldigt viktig för vår del i alla fall. Även fast det inte var någon raketforskning vi delade med oss av fick vi många intressanta frågor och hade en bra diskussion med det trettiotal åhörare som vi hade nöjet att prata inför. Jag passade även på att berätta lite om hur rekommendationerna ser ut kring mat och träning för att man ska orka träna och tävla. Sedan berättade vi om vårt OS-äventyr som vi gjort tillsammans Britta. Det var kul att få dela med sig av vår OS-resa och att få visa att vem som helst kan komma dit om man tränar hårt.

Vi passade även på att ro ett par pass i lagbåt på Nissan vilket blev årets premiärpass för mig. Eftersom att jag har ett lugnare roddår i år har det heller inte blivit något träningsläger för mig i vinter eller vår och det var härligt att få göra premiären i lagbåt med några av Halmstads duktiga juniortjejer.

Detta blev en helg vi kommer att minnas med värme och jag ser såklart fram emot att träffa alla Halmstadroddare på träningsläger och tävlingar framöver!