Utvärdering av säsong 2015/2016

Leif Larsson ger mig värdefulla tips i november.

Leif Larsson ger mig värdefulla tips i november.

I mitt senaste inlägg skrev jag om hur säsongen 2016/2017 dragit igång, men det vore väl på sin plats att nämna hur jag upplevde säsongen 2015/2016?! För er som inte är roddare kan jag berätta att en säsong i rodd pågår från den första september till den sista augusti. Det är även i samband säsongsskiftet som Petter och jag utvärderar den gångna säsongen och sätter upp målsättningar för den kommande. Denna rutin började vi med i samband med att jag började ro år 2006 och då minns jag att mitt mål var att kunna ro mig trött i en båt. Förra året var huvudfokus att bli uttagen till den OS-plats som jag tagit till Sverige i singel. Därutöver har jag en massa andra mål som jag inte brukar prata om, men mina målsättningar fyller en hel A4-sida! Bland annat tar jag upp kroppsviktsmål, träningsmängdsmål, tekniska detaljer jag vill lära mig, antal kilometer jag vill ro under säsongen, hur jag vill sköta mitt jobb vid sidan av rodden, saker jag vill hinna med utanför rodden för att inte känna mig alltför bunden, vikter jag vill kunna ta i tyngdlyftningen, hur mycket tid jag vill komma upp i varje träningsintensitet med mera. Ibland sätter jag upp mål för olika tider jag vill klara på roddmaskin, men jag försöker undvika det och istället fokusera på att träna bra – då brukar tiderna på roddmaskin komma också.

Petter och jag hade vårt utvärderingsmöte för några veckor sedan och vi kunde dra slutsatsen att vi uppfyllt i stort sett varje mål! Det känns fantastiskt bra! Under vintern slog jag personligt rekord i några tyngdlyftningsövningar, bland annat i marklyft och liggande rodd. Vi genomförde de flesta träningsläger vi hade som målsättning att åka på. På roddmaskin 5000 m gick jag under den magiska gränsen på 18 minuter, vilket säkert var tack vare de tuffa intervaller som Britta och jag körde mot varandra på Bosön. Där tränade jag också på deras Biorower, ett suveränt komplement till roddmaskin under vintern och härligt då det påminner mycket om att ro på vatten. Säsongens största mål, att bli uttagna till OS, lyckades vi också med.

Nästkommande mål var att komma förberedda till OS och redo att prestera riktigt bra. Dessutom att vara närvarande i loppen och ge allt på alla plan. Målen om OS var inom parentes eftersom att det ju inte var säkert att vi skulle ta oss dit, men vi lyckades att uppfylla de målen också! Det var svårt att komma förberedda på grund av den korta tid vi fick att ladda om mellan uttagningarna och OS, men vi kom så förberedda vi kunde efter förutsättningarna.

Det där med att göra det som jag har sagt är väldigt viktigt för mig och det känns jättebra att vi uppfyllde nästan alla mål för säsongen. Priset vi fick betala var att vara konstant bortresta och trötta under flera månader. Dessutom levde vi under stor stress från VM i fjol fram tills att OS-beskedet kom i slutet av maj. Då gick vi minst sagt på ångorna och hade svårt att ladda om, men med Britta vid vår sida gjorde vi vårt allra bästa, hade ofta väldigt roligt och rodde OS-drömmen i hamn.

Tack till alla Er som stöttat mig den gånga säsongen. Jag kan inte med ord uttrycka den tacksamhet jag känner för Era varma och stöttande ord, e-mail, brev, meddelanden, kramar med mera som gett mig energi under säsongen. Ni är fantastiska!!! TACK!!!

corazonJag passar även på att tacka mina sponsorer som skänkt mig både tid och ekonomiskt stöd. Utan er hade jag inte kunna åka på de träningsläger jag har varit på och OS-drömmen hade med 100% säkerhet fortfarande en dröm. Tack Håkan, Lewéns, Arla, Norrtälje Kommun, Marinflytbryggan, Visit Roslagen, Concept2, Intersport & Roslagens Sparbank!

Under det senaste året har jag fått stöd av några nyckelpersoner som jag inte hade klarat det senaste året utan. Ni vet vilka ni är – TACK!!!