Säsongen är igång!

Britta och jag

Britta och jag

Äntligen kan jag säga att säsongen är i gång på riktigt och att jag har kommit in bra i mina rutiner. På grund av den kyla och den vind vi har haft de senaste dagarna i Norrtälje har jag fått ro roddmaskin istället för att ro på vatten. Övergången från rodd till roddmaskin är varje år lika sorglig, även om den detta år känns ok med tanke på att jag rodde en del roddmaskin under min vecka i Alingsås.

Den största skillnaden denna höst till skillnad från de senaste fyra åren är jag att jag inte längre har Britta vid min sida. Britta gick med i vår träningsgrupp hösten 2012 och sedan dess har vi tillbringat tusentals timmar ihop. Jag vet inte om ni följer hennes blogg, men ni hittar Brittas senaste blogginlägg här. Där berättar hon att hon har beslutat sig för att runda av sina år som elitidrottare. Som ni säkert förstår känns detta väldigt tungt för mig, även om jag ett tag anat hennes planer.

Visserligen har jag avverkat hundratals timmars träning på egen hand de senaste åren, men oftast har jag tränat med Britta. Vi har tränat och tävlat ihop (och emot varandra) och varit på otaliga träningsläger de senaste åren. Dessutom har vi upplevt otroligt mycket tillsammans och har lärt känna varandra hur bra som helst. Det är något speciellt med att utöva elitidrott i ett team eftersom att man får uppleva varandra i riktigt tuffa situationer. Exempelvis vid långa hårda träningsläger där man är helt utmattad eller vid tävlingar där man ställs under hård press. Man upplever sidor av varandra som inte ens föräldrar känner till och kommer varandra extremt nära. Britta har funnits vid min sida i vått och torrt och med henne har jag utvecklats både som roddare och människa. Hon är fantastisk och jag är oändligt tacksam över att hon varit med mig de senaste fyra åren.

Även om vi inte kommer att ses dagligen känns det tryggt att veta att vi kommer att hålla kontakten hela livet. Vi har precis tillbringat två dygn tillsammans och jag bara önskade att tiden skulle stanna. Fortsättningsvis kommer vi att träna och tävla tillsammans, även om vi inte satsar ihop ser jag fram emot en ny vintersäsong ihop med henne.

Jag, Britta, Petter och Nik utanför båthuset!

Jag, Britta, Petter och Nik utanför båthuset!