Härlig semester!

Efter några veckors semester är jag nu tillbaka här på bloggen igen! Semestern har varit fantastisk och jag har umgåtts med familjen, rest lite och läst massor. Jag som trodde att jag skulle vara hypersocial med vänner när jag äntligen fick tid har istället haft behov av att bara vara själv. Jag har behövt smälta det gångna årets utmaningar med en lång och tuff uttagningsprocess samt med upplevelsen jag så länge drömt om – ett OS!

Efter att jag med nöd och näppe orkat ta mig igenom SM belönade jag mig själv med en godispåse och en kladdkaka. Sedan åkte Petter och jag för att hälsa på min tvillingbror i Schweiz. Jag tillbringade en vecka där och det var helt underbart att få vara nära Oscar – han är en otrolig människa och jag njöt över att få vara i hans närhet. Tillsammans besteg vi berg på nära 4000 meters höjd, vandrade bland vinodlingar, tittade på filmer och gick på spa. De dagar vi inte vandrade körde jag långa löppass för att underhålla fysiken. Det var en härlig semester och jag längtar tills nästas gång vi ses!

Dessutom har jag varit en vecka hos mina föräldrar i Alingsås. Utöver löpning körde jag dagligen ett roddmaskinspass hos dem och passade även på att göra mina livs bästa tider på roddmaskin – kanske var det effekten av höghöjdsträningen jag fick i Schweiz? Det var även där min grundträningsperiod inleddes med många långa intervaller strax under mjölksyratröskeln. Eftersom att jag inte hade någon båt med mig kändes det helt ok att ro roddmaskin. Det känns bra att jag nu har kört några pass på roddmaskin så att övergången från båt inte blir alltför abrupt när isen sedan lägger sig.

Ännu går det att ro på vatten och det är verkligen läckert att hösten börjat komma med alla härliga färger vi har på träden! Träningen går för övrigt jättebra och förutom att jag tränar många långintervaller har jag även börjat träna tung styrketräning. Det är Petters kompis Hans som har hjälpt oss med input till styrkeprogram och jag känner att vi är inne på ett jättebra spår. Tack så mycket Hans!

Vi hörs!