Utvärdering av säsong 2013/2014

Snart är det dags för ny säsong! Så fort viloperioden är över tar den vid och nu är viloperioden snart slut. Snart är det alltså dags att börja arbeta intensivt mot kommande utmaningar. Jag är minst sagt exalterad inför den kommande säsongen och jag tänker ofta på vad jag vill utveckla för att bli en bättre roddare.

När Petter och jag var på semester i Spanien passade vi på att utvärdera den gångna säsongen. Ni som följt mig vet att denna sommaren har varit helt otrolig för mig och att jag har tävlat mer än någonsin förr! Jag har äntligen fått förtroendet att tävla på de stora tävlingarna, vilket jag ju drömt om ända sedan jag provade singel för första gången år 2006. Totalt ställde jag mellan mars och september upp i 23 lopp. Snacka om att mina tävlingsnerver fått träna… Jag är jättenöjd med min insats både före och under tävlingarna och att jag kunnat ladda om mellan varven. I mars hade jag inte kunnat drömma om att jag skulle vara med på världscup och i juli hade jag inte tänkt tanken på att jag skulle få vara med på VM. Det har varit en tävling i taget med andra ord!

Vinterträningen är jag också nöjd med. Det var intensivt att skriva uppsats samtidigt som jag skulle få ihop bra träning, men det gick bra. Jag slog personligt rekord på både 2000m och 5000m på roddmaskin och jag slog även personligt rekord på testerna på Bosön. Däremot gjorde jag inte några personliga rekord i tyngdlyftningen…även om jag snuddade på tangerat rekord i ett par övningar.

Vi fick även ihop två jättebra träningsläger, ett i Österrike på hösten och ett i Kroatien på våren! Det var tack vare mina sponsorer som jag kunde jag åka dit. Det är otroligt att det finns de som vill stötta. Den båtfart som jag har haft kan jag tacka mina sponsorer mycket för. Det är de som gör det möjligt för mig att åka iväg på träningsläger vintertid. Den lönen jag får från mitt deltidsjobb räcker inte till och sponsorernas hjälp är ovärderlig!

Egentligen var mitt enda mål med säsongen att ha roligt. Jag har uppfyllt det målet, bortsett från de stunder jag fungerat mindre bra socialt på grund av att jag har varit väldigt trött (vilket kan ha varit ganska många…). På träning har vi haft otroligt roligt! Jag är sååå tacksam för att jag har Britta och Petter med mig varje dag, både i vårt och torrt. Och självklart är jag tacksam för det stöd som jag får från er alla i min omgivning! Tack! Nu fortsätter vi i samma glada anda ett år till!

Kul ska vi ha det och jag planerar även att vara snabbare nästa år! Det finns många bitar som jag kan utveckla, framförallt är det tekniska detaljer. Nu har jag en höst och vinter framför mig som jag kan ägna åt att arbeta med tekniken. Får jag till de tekniska detaljerna kommer nästa säsong bli fantastisk! Bara en vecka vila kvar, sen börjar det!