Uttagningar i Norrtälje

Det blev många lopp

Det blev många lopp

Äntligen har isen försvunnit från Lommaren här i Norrtälje! För att inte bli tokig var jag inställd på att den skulle gå i mitten av maj, men den gick tidigare än så. Det känns suveränt att kunna ro på vattnet igen. Det är aldrig roligt att tävla utan att känna sig förberedd och det kändes lite jobbigt i Falkenberg att vara så pass ringrostig. Nu är jag allt annat än ringrostig i lagbåtar, för i helgen som var hade vi ett träningsläger här i Norrtälje med damprojektet! Roligt! Vi rodde dubbel och fyrskuller (en och annan fick även ro singel när vi var ojämt antal). Vi hade även uttaggningar inför EM-kvalet och efter en hel del lopp i olika lagkonstellationer kunde vi se vilken dubbel och vilken fyrskuller som ska kvala till EM. Jag sitter med i båda båtarna och jag hoppas kunna få till ordentligt med fart i båtarna så att vi får åka till EM i Sevilla om några veckor.

Våra tränare Petter och Leif var fantastiska och jag förundras ofta över hur mycket de lägger ner för att hjälpa oss att bli snabba roddare. Otroligt!
Nu bär det av ner till Råda sjän i Mölndal för EM-kval i lagbåtar på torsdag och fredag. Till helgen blir det regatta och där ska vi ställa upp i både lagbåtar och singlar (på tal om ringrostighet…). Ett perfekt tillfälle att träna på att tävla – det kommer under dessa fyra dagar med EM-kval och tävling bli måååånga lopp!