EM-kval och Råda sjö regatta

Det blev fyra intensiva dagar nere på västkusten med totalt åtta lopp för mig. Det var både EM-uttagning och Råda sjö regatta och precis som planerat fick jag massa träning på att tävla.

Under EM-uttagningen rodde jag i fyrskuller med Veronika, Maria och Britta och i dubbel rodde jag med Maria. Dessa besättningar deltog även i Råda sjö regattan. Där var vi också ombedda att ställa upp i varsin singel. Det var ett tag sedan vi alla rodde singel och jag tror att alla fyra enas om att det kändes lite ringrostigt! Jag är ändå nöjd med mitt singellopp! Sveriges bästa både tung-och lättviktsroddare ställde upp vilket gjorde att det blev A-, B- och C-final. Jag tog mig till A-final och kom där på fjärde plats.  Under loppet var jag fokuserad på mina tekniska detaljer och jag pressade även på bra. Att pressa max brukar inte vara något problem – när starten har gått är det enda jag kan tänka på är att jag vill vara först.  Det gick inte denna gången, men jag är nöjd med min insats!

I lagbåtarna var siktet inställt på att ro tillräckligt snabbt för att få åka på EM. För att få göra det krävs att man ror på ca 95% av världsrekordstiden. Trots att vi alla gjorde vårt bästa i lyckades vi varken i fyrskullern eller i dubbeln att klara de tiderna. Jag är riktigt riktigt besviken att det inte gick. Det känns surt att vi inte klarade att prestera, speciellt med tanke på att vi har lagt ner mycket pengar, tid och kraft på att ro tillsammans i lagbåtarna hela våren.

Närmast stundar Mathildarodden här i Norrtälje! Det är ett årligt event i början på juni där nybörjare tävlar mot varandra inne i centrala staden. Det ska bli jätteroligt att vara med och arrangera! Fast först ska jag ta en tur ner till Tyskland för att hämta min nya båt!! Känslan är lik den man känner dagarna före julafton – jag är full av längtan av att få ro i den!