Falkenbergs långlopp

Rodd i Alingsås inför tävlingen

Rodd i Alingsås inför tävlingen

Helgen slutade riktigt bra! Efter fem kilometer i motvind tog jag mig i mål och slutade på andra plats! Det var riktigt tufft att under 5 km ligga på tävlingsintentsitet i singel…för att hålla ut gjorde jag dragare där jag bara fokuserade på att räkna drag. Det gör jag ofta både under tävling och träning för att uthärda det fysiska obehag av mjölksyra och trötthet och det hjälper jättemycket. Under loppet arbetade jag också en hel del med teknik vilket även det gör att allt känns lättare.

Britta och Petter var också med i Falkenberg och vi bodde alla tre hos mina föräldrar i Alingsås. Dagen före tävlingen rodde vi ett par korta träningspass på sjön Mjörn som ligger alldeles vid deras hus. Det var första gången som Britta var ute i sin nya båt och de var jättefina tillsammans! Snart snart kommer även min nya båt. Nella, som min nuvarande båt heter, har jag rott ca 1500 mil i och hon börjar bli lite sliten. Att hon en gång i tiden varit sönder mitt i tu bidrar ju också till att hon inte helt och hållet går som ett spjut…även om hon är den bästa båten jag rott…än så länge.

Imorgon kommer alla damer i tungviktsprojektet hit till Norrtälje för några dagars samträning på sjön Lommaren. Numera ses vi varje helg! Det är riktigt roligt att säsongen äntligen har kommit igång!