Vårtecken!

Översvämning!

Översvämning!

Årets andra testhelg på Bosön gick bra. Jag kunde egentligen inte vänta annat eftersom jag ökat min träninsgdos med 200% de senaste månaderna. Egentligen är jag bara tillbaka till samma träningsmängd jag hållt de senaste fem åren. Eftersom jag tränade riktigt lite under november och december är jag bara ”back on track”. Framförallt har jag tränat tröskelträning sedan det senaste Bosötestet i januari och det märktes, min tröskel ligger på 255 watt nu. Det säger inte många mycket eftersom jag inte skrivit ner mina resultat här förut, men det betyder att jag kan jobba med ett förhållandevis bra tryck utan att samla på mig och begränsas av mjölksyra.

Syreupptaget såg också bra ut trots att jag inte gjort träning som gynnar den, så jag är nöjd. Det var roligt att komma till Bosön och hälsa på alla kunniga och trevliga folk i labbet! Bosön har en väldigt fin restaurang med riktig god mat som också är en god anledning att åka dit.

Rodd i Uppsala

Rodd i Uppsala

Vår vän Aram Lemmerer från Wien var också där en dag för att visa sin Biorower. Det är en roddmaskin som han och hans företag gjort för att kunna se hur man fördelar sin kraft under roddraget. Under det tre höstar som Petter och jag besökt honom i Wien i samband med roddläger där har vi fått göra tester på Biorowern. Nu har labbet på Bosön köpt en och det känns jätteroligt att fler roddare kan få tillgång till Biorower! Kika in hans hemsida http://www.biorower.com/homeen.htm.

Direkt efter Bosöhelgen for vi damer som är med i Svenska roddförbundets damprojekt till Uppsala för en träningshelg. Det blev några bra pass på ett riktigt strömt vatten innan vi for hem. Vårfloden är extrem i år. I Norrtälje har vi vatten nästan hela vägen upp till båthuset. Helt otroligt! I vanliga fall behöver man gå 50m till vattnet, nu kan man lägga till precis utanför huset. Synd att inte all is har smält ännu bara, vi är ett par veckor ifrån en isfri sjö.

Vår härliga familj!

Vår härliga familj!

Som support kom halva Petters familj för att se oss ro! Riktigt roligt med det stödet. Hoppas de också vill sätta sig i en roddbåt snart!

Nu till helgen som kommer är det årets första roddtävling. Det blir ett långlopp i Falkenberg. Jag önskar att jag hade kunnat ro mer på vatten, i synnerhet singel då loppet går i singlar. Med tanke på att isen inte gett med sig ännu är det bara att gilla läget och göra mitt bästa på loppet.