Uttagen till VM

I veckan presenterades årets VM-trupp på Svenska Roddförbundets hemsida. Jag blev uttagen att även i år sitta i damsingeln vilket självklart känns superroligt! Här finns lite info om VM, som går av stapeln mellan den 30e augusti och 6e september i franska Aiguebelette.

De senaste veckorna har jag tränat jättemycket och slog förra månaden rekord i antal timmar jag tränat på en månad – över 90 timmar blev det. Under ett årsperiod brukar jag träna ungefär lika många timmar varje månad, även om träningsintensiteten varierar under olika månader. Under uppbyggnads perioder blir det mycket låg- och medelintensiv träning och under perioder när jag förbereder mig inför tävling blir det mer högintensiv träning, varvat med en hel del lågintensiv träning för att få bra återhämtning mellan passen.

Lars Myhrer..

Foto: Lars Myhrer.

Snart kommer jag att gå in i en period med högintensiv träning för att på allra bästa sätt förbereda mig inför VM. Det kommer förmodligen (och förhoppningsvis) bli en massa mjölksyra som vi varvar med lågintensiv träning. Efter roddpassen brukar jag cykla den dryga milen hem och då brukar jag lyssna på sommarpratarna på Sveriges Radio P1. Eftersom att det har blivit en hel del cyklande har jag lyssnat på de flesta nu och jag kan varmt rekommendera dem, man får lite perspektiv på tillvaron och annat än träning och jobb att tänka på.