Träningen rullar på bra!

En vecka efter min vilohelg i Småland har jag kommit in i en bra träningsperiod. På träningsprogrammet har vi haft en hel del tröskelträning, vilket enklast kan beskrivas som medelintensiv träning. Det är en typ av träning som inte smärtar av mjölksyra, men som tvingar en att arbeta hårt och totalt tömmer en på kraft. Ofta innebär det långa pass, ofta över två timmar, med mer än 80 minuter i ren intervall. Under dessa typer av pass är det ovärderligt att ha både Petter och Britta med på träningen för få positiv energi när musklerna börjar tröttna. Dessutom brukar jag cykla dryga milen både till och från träningen, både morgon och kväll, för att dels få bra återhämtning och dels få en bra mängd. Behöver jag tillägga att jag ligger som en klubbad säl från läggdags fram till att väckarklockan ringer?

Om ett par veckor bär det av till Trakai, Litauen, där jag ska vara på träningsläger inför den stundande tävlingen Lithuanian Open. Jag ser jättemycket fram emot det!

Styrketräning mellan roddintervall och cykling hem

Styrketräning mellan roddintervall och cykling hem