På träningsläger inför VM

Britta och jag vid banan

Britta och jag vid banan

Nu är vi på träningsläger i Trakai, Litauen, inför VM om tre veckor. Vi har varit här snart en vecka och träningen går riktigt bra. Truppen består än så länge av nio roddare och snart kommer fler. Vi bor några km från banan och cyklar till och från träningen.

Vattnet som vi ror på heter Galves och det är hur vackert som helst här. En del av sjön har en bojad 2 km bana som vi ror på. Tränarna har två katamaraner som de coachar ifrån och samsas om så gott det går. De gör ett fantastiskt jobb som håller koll på dels det praktiska och dels på oss före, under och efter träningen.

Det är suveränt att ro i bojade banor eftersom att vi (Britta och jag i alla fall) inte har det hemma och det är bra att träna på det emellanåt inför tävlingar. Trots att man bara ror fram och tillbaka, 2 km åt vardera riktning, brukar i alla fall inte jag ledsna. Man är så uppe i det pass som man ska genomföra, tekniska detaljer och på att pulsen ligger som den ska så att man får optimal träningseffekt. För att garantera att jag ligger bra i puls (alltså varken för lågt eller för högt) har jag fått göra laktattest för att se att jag har den mängd mjölksyra i blodet som krävs för att få rätt effekt av träningen.

På söndag ska jag vara med i tävlingen Lithuanian Open där jag kommer att möta riktigt bra motstånd. Det ska bli roligt! Här är startlistan!

Om ni är nyfikna på stundande VM i franska Aiguebelette mellan den 30e augusti och 6e september kan ni läsa mer här!