Uttagen till Världscup!

Ett av veckans få vindstilla pass!

Ett av veckans få vindstilla pass!

Vad det blåser! Det känns som att vinden som började ta fart i maj inte har några som helst planer på att mojna. Visserligen var det bra att Lollo och jag fick en del träning i vind och vågor inför EM, eftersom det även under tävlingarna blåste en hel del. Som man tävlar vill man ju gärna träna! Samtidigt vore det lite skönt att bara kunna arbeta i stilla vatten ett tag nu. Jag tycker att det är i just stilla vatten som man känner båten allra bäst, alltså hur den reagerar på mina rörelser.

Trots blåsten har jag haft några riktigt bra pass här hemma sedan EM och för tillfället utvärderar jag ett par nya århandtag som jag fått från Concept2. De senaste åren har jag använt ett par gröna handtag, så kallade Smooth Green Rubber Grip, men jag har haft lite problem med dem nu under våren. Under ett långlopp i Tjeckien blev de kladdiga och jag totalt tappade greppet om handtaget. Det kändes som att jag hade olja i handen vilket var jättejobbigt, så nu provar jag lite alternativ. De nya heter Contoured Orange Rubber Grip och mer än att det har en mer greppvänlig form, är de gjorda i ett material som klistrar sig fast i handen bättre. De kan varmt rekommenderas! Läs mer på Concept2s hemsida.

Nya århandtag!

Nya århandtag!

I helgen fick jag reda på att jag blivit uttagen till årets andra världscup. Denna gång ska jag ro singel vilket blir väldigt spännande. Platsen är Varese, Italien, och det blir under midsommarhelgen. När ni andra dansar runt stången kommer jag att ro (för kung och fosterland!), precis som förra året – jätteroligt såklart! Att det är i Italien är lite extra roligt eftersom jag läst italienska ett år på Uppsala Universitet och får chans att prata lite. Här kommer resultat och mer info om tävlingen att finnas!

Från Svenska Roddförbundets hemsida.

Från Svenska Roddförbundets hemsida.

Den första världscupen gick i början av maj och eftersom Farstaregattan gick i Stockholm samma helg åkte inga svenska roddare dit. Alltså blir detta truppens första världscup för i år, roligt!