Mathildarodden 2015

Lördagen den 13e juni var det dags för årets upplaga av Norrtäljes största roddtävling – Mathildarodden! Under hela våren har vår förening förberett för detta event, främst genom att träna nybörjare i vår ädla sport, men även genom att samarbeta med Roslagens Sparbank (som arrangerar Sparbanksdagen, där Mathildarodden är ett av många event). Tävlingen var i Norrtälje Hamn, ett perfekt ställe att hålla just roddtävlingar på, med bra plats för mycket publik att titta och heja!

Tävlingen var riktigt lyckad och alla våra roddare gjorde riktigt bra ifrån sig. Här finns samtliga tider på alla lopp. Jag vill passa på att tacka alla våra funktionärer som var med och gjorde dagen så lyckad!

I helgen hade jag även mina sista hårda pass inför stundande världscup i Varese, Italien. Här finns lite info om denna kommande tävling och här är motståndet i damer singel tungvikt – ganska många! På grund av den tuffa träningen har jag stundvis varit riktigt borta och haft ganska dåligt tålamod ibland, vilket jag hoppas inte har påverkat min omgivning. Träningspassen har gått bra och det känns bra i båten, som nu är på väg söderut. Min pappa passade nämligen på att dels vara funktionär på Mathildarodden, dels vara med och vaxa min båt och dessutom ställa upp och frakta min båt ner till Göteborg och lasta på den på norrmännens trailer. Jag är så otroligt tacksam för denna hjälp!