Träninslägret fortsätter

OS-träningslägret fortsätter här i Litauiska Trakai. Vi inledde lägret med några långa medelintensiva intervaller för att direkt gå in i tävlingen Amber Oars. Vår plan med tävlingarna var dels att träna högintensivt dels att testa olika båtinställningar för att kunna utvärdera vad som verkar ge mest fart. Det blev totalt 5 lopp i stark sido/motvind med en del sjö, så samtliga lopp gick på över 8 minuter. Jag fick därmed ihop många minuter med en massa mjölksyra och höga pulser, precis som vi ville.

Tävlingen inleddes med time trial på fredag kväll där samtliga deltagare i tävlingen fick ro en och en med 30 sekunders intervall, man rodde alltså mot klockan. Där fick jag snabbast tid av alla vilket kändes gött! Nästa lopp var försök lördag morgon där den snabbaste gick till A-final, tvåan gick till B-final osv. Jag fick till en bra start och kunde sedan bevaka min plats och gick till A-final. Väl där, på lördag eftermiddag, låg jag tvåa fram till 500 meter kvar, då jag blev omspurtad och slutade 3a.

På söndagen var det dags för ännu en tävling. Jag hamnade i ett försök där 3 av de 4 snabbaste roddarna från fredagens time trial var med. Eftersom endast den snabbaste var garanterad en plats i A-finalen gällde det att gå max. Det gjorde jag och jag vann försöket. På finalen kom jag dessvärre tvåa – och fick stryk av den roddare som jag tidigare på dagen slagit. Det var självklart bittert då jag verkligen ville vinna. Samtidigt gick jag ju in i tävlingen sliten och kunde inte förvänta mig några snabba lopp. Att vi dessutom testade olika inställningar påverkar också farten, även om jag inte vet om det var negativt. Oavsett kan allt testande säkert hjälpa mig under kommande tävlingar.

I övrigt funkar allt bra. Jag stormtrivs med att vara med Britta och Petter, även när jag som nu rott över 40 km tre dagar på raken och kanske inte är världens trevligaste individ. Vi känner varandra jättebra och vet (oftast) hur vi ska hantera varandra i alla lägen. Snart kommer Brittas man Nik hit samt vår vän Ida (som vi lärde känna under vår tid som Uppsalaroddare i Uppsala). Det ska bli jättekul att träffa dem! Hoppas att de gillar Trakai lika mycket som vi.

KostrekPassar på att berätta att SOK har gett ut ett nytt dokument med rekommendationer om hur de som är med i deras topp och talangprogram ska äta och dricka. Jag är med på bild på förstasidan, det är lite kul! Dokumentet har en massa bra info för alla som tränar mycket – så läs den!

Ha det gott!