Ganska trött

Efter ca 10 dagar in i grundträningsperioden börjar jag kunna det där med långa pass, styrketräning och medelintensiva träningspass. Det har gått bra att träna, men jag har varit trött som en följd av de långa passen. För ovanlighetens skull har vi varit hemma i nästan 3 veckor, något som inte hänt sedan november på grund av att vi har varit på träningsläger och tävlingar. Vi har minst sagt fått miljöombyte det senaste halvåret. Samtidigt som att det är roligt att byta miljö har det varit skönt att få vara hemma, framförallt sova i vår säng med vår mysiga katt liggandes tätt intill.

I kyrkan

I kyrkan

Mer än att träna har jag dessutom varit lite social. Min käre kusin Thore gifte sig med sin Anna och det firade de nere vid vårt sommarställe på Österlen. Det var ett fantastiskt bröllop som gav mig en massa energi och kärlek. För mig som varit bortrest och mest tränat hela tiden de senaste åren var det underbart att träffa många släktingar med och ”catcha up”.

På tal om att vara bortrest är Petter, Britta och jag just nu på OS-träningsläger i Trakai, Litauen. Vi har varit här förut, dels sommaren 2013 och dels förra sommaren då det var VM-träningsläger. Att ha träningsläger på ett ställe man redan har varit på är smidigt eftersom att man kan alla rutiner. Roddbanan ligger ca 15 minuters cykling från hotellet som vi bor på. Petter köpte en ny cykel idag vilket även jag planerar att göra ganska snart. Den cykeln som jag använder idag är en som jag fick på köpet när jag köpte en torktumlare för ett par år sedan och den börjar nu att falla isär. Om Britta anger en annan tid mellan roddbanan och hotellet är det just på grund av min cykel…den är inte särskilt snabb (även om hon snällt väntar på mig).

I helgen ska vi delta i tävlingen Amber Oars. Eftersom att Britta är väldigt sliten efter helgens tävlingar på Nordic Open (där hon vann! Woop! Woop!) och jag är rejält nedtränad kommer vi att få kämpa rejält för att få upp farten i båten, men vi får göra vårt bästa utifrån läget.

Trakai!

Trakai!