Dags för grundträning

IMG_1132.

Rodd i Norrtälje

Sedan april i år har jag tagit mig igenom nästan 2 månaders tuffa OS-uttagningar med totalt 13 lopp för min del – vilket alltså innebar uttagningslopp/tävling var tredje helg. Eftersom att jag hela tiden behövde vara i form kunde jag inte träna alltför stora mängder, utan vi fick fokusera på att arbeta med korta intervaller och höga båtfarter. Visserligen är det roligt när det går undan och dessutom tycker jag att det känns skönt att träna intervaller med högsta intensitet – då känns det liksom att man tränar. Samtidigt går man under sådana perioder miste om medelintensiv träning, med långa intervaller och långa pass. Istället för korta intervaller om ca 2 till 5 minuter kan medelintensiva pass innebära att jag får ro 8×10 minuter med ca 2 minuters vila mellan varje, eller en timmes intervall utan vila. Dessutom tar passen ofta lång tid, upp till 4 timmar, och har ofta olika moment i ett och samma pass. Exempelvis kan ett pass innebära först rodd, sen cykling och så lite styrketräning på det. Den typen av pass är också tuffa, men inte på grund av höga mjölksyremängder, utan för att de håller på så himla länge.

Nu är det alltså dags för grundträningsperiod med större volym, mer styrketräning samt fler låg- och medelintensiva träningspass. Mellan passen är Petter i Stockholm och jobbar heltid, medan jag är hemma och jobbar deltid. Så här års är det extra härligt att bo på landet – fåren i hagen intill vårt hus har precis lammat och vår trädgård börjar producera en hel del växtlighet!

Mats, Daniel, jag och Charlotte!

Mats, Daniel, jag och Charlotte!

Passar på att tacka Avesta/Norrtäljeroddarna Charlotte Andersson och Daniel Jonsson för en härlig uppvaktning på restaurang Bergstugan här i Norrtälje i helgen – samt bandet som spelade en låt till mig! Tack!