Träningsläger i Zagreb

Träningsläger i Zagreb!

Gänget från Norrtälje roddförening som är på plats

År 2008 var Petter och jag i Zagreb på träningsläger för första gången och nu är vi är igen! Snacka om att vi gillar stället – vi var här 2014, 2018 och nu i år igen. På Lake Jarun finns många rodd- och kajakklubbar och det är hela tiden mycket folk i rörelse. Med oss på träningsläger har vi roddare både från andra klubbar och från vår egen roddförening. Vi tränar på samma plats med de flesta bor på olika ställen. Vi hyr en lägenhet i år bara ett stenkast från roddbanan vilket gör att det är smidigt att ta sig till och från träningen. Det är jättekul att kunna ro mot varandra och sporra varandra i tuffa intervaller.

Vi ror på lake Jarun som ligger inne i Zagreb

Det blir två träningspass om dagen och däremellan har jag lagt till mig vanan att sova en stund. Med tanke på att jag inte är van att träna två pass om dagen varje dag är det skönt att få extra återhämtning på dagen här i Zagreb. Hemma jobbar jag heltid sedan ett år tillbaka. Då hinner jag inte träna två långa pass per dag.

En paus från bloggen

Lake Jarun

Ända sedan jag började min blogg har jag varit noggrann med att uppdatera den ungefär var 10e dag. Nu har jag sedan mitt senaste inlägg i höstas helt kommit av mig och inte skrivit alls. Jag hade en förhoppning om att kunna göra en roddsatsning dessutom, men insåg vid årsskiftet att det inte går att kombinera en roddsatsning med mitt jobb. Båda delarna kräver fysisk närvaro – den ena på roddbanor och den andra på arbetsplatsen och jag fick helt enkelt välja. Utan tvekan var det ett svårt val, men det föll sig naturligt att låta mitt arbete vara i fokus ett tag. En eventuell roddsatsning har jag inte helt lagt på hyllan, men jag avvaktar lite helt enkelt.

Petter justerar inställningar på min båt

Just nu njuter jag till fullo av elitidrottslivet denna vecka tillsammans med fin man och tränare Petter. Det innebär 10 dygn fyllda av sömn, träning och tekniksnack (och lite social samvaro med såklart!). Jag skulle lätt kunna stanna här några veckor till! För att få tiden att gå långsammare lever jag därför denna vecka i nuet eftersom det känns som att tiden inte går lika fort då. Rodd är verkligen grejer det!