Träning med barn i magen

Vi väntar barn

Senast jag skrev var vi på ett fantastiskt träningsläger i Zagreb, Kroatien. Jag fick till två ordentliga roddpass varje dag på 90 till 120 minuter. Dessutom lade jag in rutinen att springa en halvtimme efter varje förmiddagspass – bara för att jag kunde. Sedan vi förstod att vi väntar barn har jag varit nyfiken på att se hur länge jag skulle kunna springa och jag ville verkligen göra det så mycket som möjligt innan magen blev för tung.

Det var värsta lyxen att träna riktigt långa pass under 10 dagar. Tänk att min vardag var så under många år, det är nästan svårt att förstå. Jag är innerligt tacksam att jag lät träningen vara mitt prio ett, vilket jag ju inte har gjort sedan OS (även om jag ändå fått till ett till två pass per dag, så helt oprioriterad har den inte varit).

Utöver tidsbrist har jag de senaste månaderna också varit begränsad i träna max på grund av att vi väntar barn. Även om jag har varit förskonad från alla möjliga symtom har jag varit aningen tröttare än vanligt och därför inte kunnat träna på lika hög intensitet som tidigare. Jag har kunnat träna samma mängd, men bara i distanstempo (utöver styrketräningen som jag har fortsatt med).

Tävlade i vecka 22

Dessutom har jag under graviditeten även kunnat tävla. I vecka 22 tävlade jag på den årliga långdistanstävlingen Roslagsloppet. Det gick till och med bra, så jag är jättenöjd. Det är spännande att se hur nära inpå barnets ankomst jag kommer att kunna träna, men planen är att hålla igång så länge det känns bra. Än så länge, i graviditetsvecka 28, känns det super! Eftersom att magen växer så det knakar är det lite svårt att ta de vinklar jag vill i båten, men jag kan fortfarande ro både på vatten och roddmaskin.

Barnet kommer i slutet av september så förmodligen blev Roslagsloppet min första och enda tävling för i år. Med andra ord missar jag SM (som är i slutet av september). Jag är jätteglad att jag hann med en tävling i år! Och, vem vet, kanske dyker jag upp på en roddmaskinstävling i december…

Utöver rodd tränar jag styrketräning ett till två gånger i veckan. Däremot har jag slutat med löpningen och har börjat med stavgång istället. Tanken är att jag även ska cykla, men det gör jag nog när jag inte får plats i båten längre.

Rodd i vecka 28 🙂