Tester med landslaget på Bosön

I helgen var jag på Riksidrottsförbundets testlaboratorium på Bosön i Stockholm för att göra fysiska tester och sjukgymnastik. Som roddare brukar man göra tester där åtminstone en gång om våren och en gång om hösten. Eftersom att jag var bortrest på träningsläger våren före OS och sedan haft ett uppehåll sedan OS kunde jag konstatera att jag inte hade varit där på 3 år! Helt otroligt vad tiden går fort!

Tester av mjölksyretröskel och maximalt syreupptag

Bland annat gjorde jag tester av syreupptag och mjölksyratröskel. Vi kunde konstatera att jag lyckats underhålla min fysik bra de senaste åren och att jag är i bra form, men att jag behöver mer träning i alla intensiteter för att få samma fysik som jag hade före min paus.

Utöver tester på roddmaskin fick jag göra rörlighetsscreening med leg. sjukgymnast Britta. Tydligen var jag rörligare nu (!) än före min paus vilket var glädjande. För att bli ännu bättre fick jag med mig tips på hur jag ska kunna utföra styrkeövningar med bättre teknik. Hon gav mig även en del rörlighetsövningar att göra hemma.

Tankar om det kommande landslaget

Under helgen samlades roddare från hela Sverige för att göra tester på Bosön i Stockholm. Det var en härlig stämning och jag lärde känna många nya roddare, som trots att de var nya för mig redan hunnit ro en hel del. Jag känner att pausen som jag har haft från landslaget har gett mig möjligheter att ägna mer tid åt min yrkeskarriär. Jag har under dessa år vuxit som dietist och människa och är sååå nöjd över att ha tagit chansen att lära prioritera arbetet mer ett tag. Med denna erfarenhet känner jag att den oro jag har haft över att försaka mitt yrkesliv har lagt sig.

Jag har samtidigt, som jag i tidigare inlägg nämnt, även insett hur mycket idrottandet betyder för mig. Under året som var valde vi att fokusera på de tekniska detaljerna i rodden. Nu känner jag mig redo att ta mig an den fysiska biten och alltså bli starkare och uthålligare. Nu känner jag mig redo att satsa på att ta en plats i landslaget igen vilket känns spännande och roligt. Petter kommer att stötta och hjälpa mig med träningsupplägg och tekniktips. Vi får se vart det tar oss – stay tuned!