Träningsläger i Portugal

Sedan ett par veckor tillbaka är vi på plats i Montmor-o-Velho i Portugal. Detta är verkligen paradiset på jorden (även om det regnar och är kallt) – vi älskar denna plats. Första gången vi var här var 2013 och efter det har vi kommit tillbaka flera gånger. Bland annat 2016 då vi var här några månader för att förbereda oss inför OS. Jag vet inte riktigt vad det är som är så speciellt med denna plats, men jag tror att det är lugnet. Oftast är vi de enda roddarna på hela roddkomplexet vilket ger oss stora möjligheter att fokusera på träningen och tekniken.

Vi bor vi i en egen lägenhet och lagar maten själva. Eftersom jag under min roddsatsning förlitat mig på sponsorer och deltidsarbete har det varit toppen att kunna hålla kostnaderna nere på så sätt. Dessutom ger det frihet till att äta precis vad man vill (och kunna undvika det man inte vill äta, som exempelvis all olja som portugiser brukar dränka både pasta och ris i.

Denna vecka är mina föräldrar på plats för att hjälpa till med Elisabeth när jag tränar och Petter coachar. Petters föräldrar har precis åkt hem. Det är fantastiskt att få sådan hjälp i all barnvakt. Hon sover och ligger i vagnen och de promenerar, timme efter timme, medan jag ror. Petters föräldrar var även med i bilen på resan hit. De åkte alltså ca 360 mil i bil, så himla snällt!

Träningen går jättebra och jag är strålande nöjd med hur både den fysiska och tekniska biten utvecklar sig och jag ser fram emot den kommande (och sista) veckan.