Rodd i Portugal

Singelrodd tillsammans

Singelrodd tillsammans

Äntligen på plats i Portugal! Som jag har längtat!! Dagarna har varit späckade med rodd, mat och sömn vilket gjort att jag inte hunnit skriva här ännu. Flygresor sliter rejält på mig och faktiskt reagerar min kropp ungefär likadant på en flygresa som på ett riktigt hårt intervallpass. Det märks framförallt i att jag blir trött och att min puls inte går upp vid träning. När jag flyger i samband med träningsläger och tävlingar brukar jag därför träna mindre intensiva pass och se till att sova tillräckligt de första dagarna. Nu har jag kommit över denna trötthet och kan träna lite hårdare. De första passen i båten är det svårt att fokusera. För er som inte upplevt känslan att sätta sig i en båt efter ett vinteruppehåll kan man likna det med kor som blir utsläppta för vårbete. Det riktigt spritter i kroppen och i själen!!!

Vi ror på en jättefin roddbana alldeles i utkanten av byn Montemor o Velho. EM gick här 2010 och det kan säkert vara därför som stället är riktigt fint med ett bra gym, bra omklädningsrum och 16 båthallar. Det enda negativa är att banorna är gjorda för kajaker och inte roddbåtar och således lite smalare än vad vi är vana vid, men det funkar. Vi bor på ett superbra hotell med helpension. Personalen här är helt suveräna och vi pratar en massor! Trots att jag bara kan spanska funkar det ändå att kommunicera.
Regnets charm - regnbågen!

Regnets charm – regnbågen!

De första dagarna på plats var det Petter, Britta och jag som bodde här och rodde. Idag utökade vi vår träningsgrupp med två stockholmsroddare, Ida (UARS & Hammarbyroddare) och Malin (Hammarby)! Superroligt med fler folk på banan och runt matbordet! Härligt att vi har mer än en vecka kvar!

Min grymma träningskompis Britta skriver om vår vistelse här på sin blogg: www.brittapivac.com! Kolla in!!!