Lägret fortsätter

 

Bästa gänget!!!

Bästa gänget!!!

Vårt träningsläger här i Montemor o Velho fortsätter. Det är fantastiskt att kunna fokusera helt på träningen! Tänk att många av de jag möter ute på tävlingar har en sådan här vardag, det känns lite orättvist! Samtidigt är det bra att ha andra saker att göra, speciellt när träningen känns mindre intressant.

Vårt gäng här nere är helt makalöst och vi skrattar en hel del! Trots att vi är ganska trötta och slitna vid detta laget har vi ändå riktigt roligt!! Täningen går riktigt bra, även om det känns lite skakigt att ro efter vinteruppehållet.
Utflykt i Coimbra

Utflykt i Coimbra

Vi har även hunnit med några utflykter. En dag var vi uppe på ett fort som ligger här mitt i byn, det byggdes redan år 600 och är alltså äldre än självaste Portugal.

Vi har även besökt staden Coimbra vars universitet grundades på 1200-talet (mer än 200 år före Uppsala universitet). Som av en slump…eller inte….hittade vi en roddklubb där. Vi var snabba med att införskaffa roddkläder med deras logotype på. Nice!

Suverän rodd

Suverän rodd

Snart har lägret nått sitt slut. På måndag flyger vi hem och sedan dröjer det några veckor innan vi kan ro på vatten igen. Isen ligger tjock hemma på vår fantastiska roddsjö Lommaren. Erfarenheten säger att när man tror att våren är på gång, då kommer det att snöa minst 12 gånger till. Det låter visserligen negativt, men den regeln har många vårar gjort plötsliga snöfall och minusgrader mer uthärdliga. Jag har ju trots allt en roddmaskin hemma i garaget så träning ska jag nog kunna ordna ändå.