Inspirerande samtal

Härliga Emma och Lovisa

Härliga Emma och Lovisa

Veckan hos mina föräldrar i Alingsås fortsätter med givande möten med intressanta människor.

I tisdags gjorde jag ännu ett roddklubbsbesök här nere – denna gång fick jag träna på Öresjö SS. Det är ca fyra mil till Borås från Alingsås och under min uppväxt besökte jag Borås några gånger per år för att shoppa, bada på Stadsparksbadet eller besöka Borås Djurpark. Numera åker jag endast dit i roddärenden.

På morgonen körde jag ett pass på roddmaskin och cykel medan Emma och Lovisa körde styrka. På eftermiddagen körde vi roddintervaller bredvid varandra, det var ett hårt pass och tack vare sällskapet orkade jag pressa mig lite extra. Hemma har jag en roddmaskin som jag hyr från Concept2 och därför ror jag alltid ensam. Ibland kör Britta och jag tillsammans, men då delar vi samma roddmaskin och alternerar med cykel. Det är verkligen lyxigt att kunna ro brevid varandra. Framförallt vid hårdare pass då man kan motivera varandra…och ringa 112 åt varandra om någon skulle kollapsa…(det har aldrig hänt mig, men under riktigt tuffa intervaller tror jag ibland att jag ska dö eller iallafall svimma).

Under lunchen satt Emma, Lovisa och jag och pratade och det var ett riktigt givande samtal. Vi alla tre satsar på rodd och ägnar träning mycket tid vilket man måste göra för att kunna ro snabbt. Det är en speciell livsstil som ibland krockar med andra intressen och man måste lära sig att hantera sitt val. Det är bra att höra hur andra i samma situation gör och tänker.

På tal om givande samtal fick jag ännu ett sådant i onsdags! Då åt jag lunch med en världsrekordshållare! Sandra Carlborg och jag gick i samma klass under låg- och mellanstadiet på en liten Montessoriskola i Alingsås. Hon har en lång meritlista i både golf och longdriving – i golf har hon deltagit i damernas Europatour där hon kommit på 14:e plats! Dessutom har hon vunnit allt som går att vinna i longdriving med guld i SM, EM och VM. Det är även där hon har världsrekord på 357,7 meter. Det är en otrolig meritlista och jag kände mig riktigt priviligerad att få ett samtal med henne. Vi pratade om allt möjligt och jag fick många bra tips! Jag hoppas att vi kan få till fler samtal!

Snart åker jag tillbaka till Norrtälje igen och sedan bär det av till varmare trakter. Tills dess ska jag smälta alla kloka råd jag fått för att sedan införliva dem i min vardag.