Sista dagarna i Portugal

Efter nästan fyra veckor av stenhård träning i Portugal börjar jag längta efter en lugnare period. Träningen har gått riktigt bra och precis som vår senaste vistelse här (i januari) har det blivit många kilometer av rodd och löpning. Det är fantastiskt att få sitta i båten varje dag och jag är jätteglad över att få vara här, speciellt med detta härliga gäng!

Förra veckan var Brittas föräldrar Barbro och Staffan på besök. Mer än att spana i fåglar, turista i olika städer och umgås med oss var de även med vid roddbanan och hjälpte till. Bland annat hängde Staffan på Petter i sitt projekt att vaxa våra båtar. En ovärderlig hjälp såklart! Lagom till att de skulle åka hem kom Brittas man Nik hit, jättekul! Läs gärna mer på hennes blogg på www.brittapivac.com

Här är lite bilder, inser att jag mest har foton från vår tur till havet under en viloeftermiddag!

Britta och jag tränar explosivitet

Britta och jag tränar explosivitet

Utöver rodd och löpning har vi även tränat ett par pass styrketräning i veckan, framförallt explosiv styrketräning där Britta och jag har fått hoppa i trappor, på läktare och upp på murar. Jag har fått en del tips av Lassi Karonen i den här biten. Hans stöd betyder förresten oerhört mycket för mig och jag är så tacksam för att han engagerar sig i min satsning. För egen del är jag ingen ”hoppare” av naturen, har liksom inte insett tjusningen med att hoppa, oavsett om det ska vara högt eller långt. Under min uppväxt tävlade min tvillingbror i höjdhopp och det var  alltid han som skötte hoppandet. Sedan jag började träna rodd har jag haft en hel del hoppande på träningsprogrammet och jag har alltså först nu, på senare år, lärt mig hur man gör. Dessutom tycker jag att det är ganska kul, även om jag har en bit kvar till min tvillingbror Oscars ”hoppkontroll”.

Om några dagar åker vi till Wien för att arbeta med Aram Lemmerer (en av grundarna till den fantastiska roddmaskinen Biorower). Han var här en sväng i januari och nu ska vi fortsätta samarbetet. Vi hoppas även få möjlighet att stråla samman med den svensk-österrikiska roddaren Sara (Karlsson) Lambing. Vi brukar träffas när vi är i Wien och våra möten ger mig alltid massa energi!

Foto Britta Pivac!

Foto Britta Pivac!

Det känns lite sorgligt att lämna Portugal eftersom att vi trivs oerhört bra här, men jag kommer absolut åka hit och träna både i höst och i vinter igen, vilket gör att det känns lite lättare. Jag kan verkligen rekommendera Montemor o Velho för er som vill få riktigt bra roddträning på en jättefin bana i en härlig och varm miljö. Det är lätt att få nya vänner här och vi känner oss väldigt väl omhändertagna.

Tack till er alla som följer min blogg, stöttar mig och skickar hälsningar och pepp!

Det betyder massor!