Tillbaka i Portugal!

Britta och jag tränar explosivitet

Britta och jag tränar explosivitet

Efter några lugnare veckor hemma (i och för sig med en del roddmaskinstest på schemat) är vi nu tillbaka i Portugal för mer rodd. När vi kom ner hade det varit extrema översvämningar här vilket påverkade hela regionen. Här var många vägar avstängda och de risodlingar som finns överallt i regionen var helt täckta av vatten. Det är på sätt och vis tur att det är en vattensport vi sysslar med, för vi kunde ju ro trots att det var översvämmat överallt. Det tog en vecka för vattnet att sjunka undan och det mesta verkar vara tillbaka i normalläge nu.

Träningen har gått riktigt bra och både Britta och jag ser fram emot morgondagens vilodag. Min kropp är väldigt sävlig just nu, den liksom lyder inte helt, något som en vilodag brukar kunna råda bot på.

Norrtäljes idrottsgala har förresten varit och Petter blev årets ledare! Med tanke på hans stora insatser för både mig och många andra känns det riktigt bra. De kategorier som jag var nominerad i, alltså årets kvinnliga idrottare (som bedömdes av en jury) samt Guldankaret (som dels utsågs av en jury och dels av telefonröster från allmänheten) gick till EM-guldmedaljören Caroline Roos respektive SM-silvermedaljören i fälttävlan Louise Hiort af Ornäs.

Petter på Idrottsgalan. Foto: Johan Wahlgren

Petter på Idrottsgalan. Foto: Johan Wahlgren

Att uppmärksamma tränar- och idrottsprestationer är en superbra idé. Speciellt med tanke på att idrott ofta kräver många, många timmars ideellt arbete. Kvällen bjöd på många skratt och extra roligt tyckte jag att det var att mina föräldrar kom upp till Norrtälje för att vara med samt att våra föreningsvänner Staffan och Victoria dök upp oväntat.

Framöver är det mera rodd och annan träning att vänta. Det är suveränt att kunna fokusera helt och hållet på träningen och återhämtningen. Emellanåt kollar jag på rodd för att försöka förstå en del tekniska detaljer, vilket vi också diskuterar en del i gruppen. Dessutom läser jag en del i boken ”Sport nutrition” av Jeukendrup och Gleeson och så hänger jag med Britta och Petter också!