Blivande roddare på CrossFit!

I lördags var Petter och jag på CrossFit Norrtälje och instruerade i roddmaskinsteknik. Det var jätteroligt och det kändes som att deltagarna fick med sig bra tips! Titta gärna på CrossFit Norrtäljes Facebooksida hur duktiga våra nyblivna roddare är. Efter att vi instruerat körde vi några 500 meters intervaller tillsammans, det var både tufft och kul. Jag hoppas att några blir roddbitna nu!

Jag på mjölkpaket! (Fotograf Maria Wilgotson)

Jag på mjölkpaket!
(Fotograf Maria Wilgotson)

Nu får ni hålla utkik på mjölkhyllorna, för tillfället är jag nämligen på mjölkpaketen och tipsar om intervallträning. Själv tränar jag en hel del intervallträning, såväl långa som korta intervaller. Just enminutare är något jag gjort en del den senaste tiden, men mer på roddmaskin än i löpspåret. Även om de är väldigt korta intervaller känns de som en evighet när man gör dem, i alla fall när man har gjort några stycken och mjölksyran börjar samlas i benen. För att vara offensiv rakt igenom brukar jag räkna drag. Först fokuserar jag på och räknar de 20 första dragen och sedan de sista 10 till 20 dragen (beroende på hur många drag det blir). Genom att dela upp intervallen i drag orkar jag hålla ihop bättre.

Snart är det dags för Norrtäljes Idrottsgala då det avslöjas vem som blir årets coach, årets kvinnliga idrottare samt vem som får Guldankaret (årets idrottsliga prestation). Spännande! Jag ser jättemycket fram emot galan, där jag hört det ryktas om att Pia Sundhage kommer att vara prisutdelare. Hon är en av mina förebilder och det vore jättekul att få träffa henne vid tillfälle under kvällen.

Ha det gott!