Vinterträning hemmavid!

Vinterträningen rullar på bra här hemma! Jag tränar i en oisolerad lokal och har börjat vänja mig vid att ro roddmaskin i minusgrader. Det har jag visserligen gjort i fem år och har bra koll på hur en roddmaskin beter sig under nollan. Redan någon minusgrad behöver jag en handduk på fötterna för att de ska hålla sig varma, och ofta behöver jag ett par vantar. Det är först vid ca 8 minusgrader som roddmaskinen påverkas av kalla temperaturer. Siffrorna på displayen börjar nämligen försvinna! Dessutom fryser vatten som hamnat på slejdbanan till is (och svett….) och blir små gupp när man ror. Även om det finns vissa nackdelar att träna i kyla kan det också vara väldigt skönt. Till exempel vid långintervaller när man producerar riktigt många watt och därmed värme. Tack vare kylan behöver håller man kroppstemperaturen lätt, utan att behöva svettas flera liter!

Bild från förra årets instruktion på CrossFit

Bild från förra årets instruktion på CrossFit

På lördag ska jag instruera roddmaskin på Crossfit i Norrtälje och då kommer jag att träna inomhus! Det ska bli roligt att få lära fler bra teknik på ett att världens bästa träningsmaskiner!

Under januari slog jag ett nytt rekord – i antal tränade timmar på en månad. Det förklarar delvis varför jag inte varit jätteaktiv på denna blogg, jag har tränat helt enkelt :D. Det blev 117 timmars träning för mig i januari, träning som fördelats på rodd, roddmaskin, löpning, cykel och styrketräning. Även Britta slog rekord i antal timmar under januari så vi är båda två ganska nöjda.

Allt är inte uppåt just nu. Min lagkamrat Britta har fått tråkiga besked avseende hennes satsning och jag lider verkligen med henne. Läs mer här på hennes blogg. Hon är en grundpelare i vårt lag och självklart är det en mycket tung period för oss alla i teamet.

Ciao!