Från Portugisisk landsbygd till kejserlig huvudstad

Britta, jag och våra män före deras resa genom Europa

Britta, jag och våra män före deras resa genom Europa

Efter fyra veckor rodd i Portugal riggade Britta och jag av våra båtar och lastade dem på bilen för avfärd mot Wien. Våra män, Petter och Nik, körde sedan båtarna de 280 milen från Montemor o Velho till Wien. Snacka om att vi har män som stöttar oss i våra intressen, de är helt otroliga som alltid ställer upp.

Medan de satt i bil flög Britta och jag hit till Wien från Lissabon. Måste bara nämna att det var den mest smidiga resa jag någonsin upplevt. Vi tog taxi till Montemor o Velho till byn Alfarelos, där det går tåg till Lissabon. Väl i Lissabon tog vi t-bana till flygplatsen. Efter flygresan till Wien blev vi hämtade av Biorowers grundare Aram Lemmerer och skjutsade hem till honom, och hans Ulrike, för att äta middag och sova där första natten. Allt detta utan varken väntetider eller stress, allt bara flöt på hur bra som helst!

Efter en första natt hos Aram bor vi nu i en lägenhet som vi hyr genom Airbnb. Lägenheten ligger mitt i Wiens centrum och bara 10 minuters löpning från klubben där Biorower håller till. Våra båtar ligger ca 20 minuters bilresa från lägenheten intill Neue Donau. Vi tränar alltså både i båt och på Biorowern. Dessutom hinner vi med en del löpträning och styrketräning också. Läs mer på Brittas blogg på brittapivac.com.

Petter och jag har varit här i Wien många gånger förut och det var tack vare vår svensk-österrikiska vän Sara Lambing (Karlsson) vi fick kontakter hit. Sedan vårt första träningsläger här 2009 har vi arbetat mycket med Biorowen och valt att komma tillbaka ofta. Vi trivs riktigt bra här och extra roligt är det såklart att Britta är med denna gång!