Rodd, rodd och mera rodd!

Jag, Aram, Britta och Petter före träning

Jag, Aram, Britta och Petter före träning

Vi fick tio suveräna dagar i Wien där Britta och jag fick ovärderlig hjälp av Aram (grundaren till Biorower). Träningen var jättebra och både tekniskt och fysiskt utvecklande. Dessutom hade Petter och Aram några riktigt bra samtal om teknik och de kunde utbyta tankar och idéer. Eftersom att jag hade tränat väldigt mycket och hårt i Portugal fick jag en aningen lugnare träningsperiod i Wien. Även om jag tränade två pass per dag var de ganska teknikbetonade och det kändes bra att komma upp till ytan igen!

På plats träffade vi även svensk-österrikiska Sara Lambing, född Karlsson, och hennes son Sixten. Senast vi träffade dem var på VM i somras då hon satt i den österrikiska lättviktsdubbeln. Det var superroligt att träffas och uppdateras lite!

Vår Wienvistelse gick mot sitt slut och Britta och jag flög hem medan Petter körde bil  med våra båtar. De tidigare resorna han har gjort med båtarna (Sverige- Portugal och senare Portugal-Österrike) körde han tillsammans med Brittas man Nik. Denna gång satt han ensam i bilen och det kändes lite tufft att släppa iväg honom, men det gick bra! Han passade på att köra via tjeckiska Racice för att lämna våra båtar inför landslagsläger och sedan fortsatte han hem.

Väl hemma hann vi fira påsk, träffa några vänner och sedan var det dags att åka iväg till Tjeckien för mera roddträning. Här kommer vi att vara i två veckor nu och mer än träningsläger kommer det att vara uttagningslopp för den OS-plats som jag tog till Sverige på VM. Det är första gången som jag är med om OS-uttagningar så det blir något att lägga till i min ”bucket list”.

Träningen har gått bra här och jag börjar känna mig piggare och starkare än vad jag kände mig för ett par veckor sedan. Mer än landslaget är fler roddare från Sverige här vilket är roligt. Eftersom att vi alla delar ett roddintresse finns det alltid något att prata om.

Om några dagar åker Britta hem vilket känns riktigt tråkigt. Jag kommer att sakna henne hur mycket som helst och är så himla glad för de fina veckor vi har fått tillsammans i år. En bättre vän och träningspartner får man leta efter!