OS-uttagningar

I Tjeckien

I Tjeckien

Träningslägret i Tjeckien fortsätter och de två veckor vi har varit här har passerat riktigt fort. Det är tionde (!) gången som jag är här i Racice på träningsläger och jag måste säga att det känns lite som hemma. När jag tänker på det har jag nog tillbringat fler dagar av mitt liv här än i vårt sommarställe. Lika lustigt är det att jag trots de 14 dagar jag har varit här, faktiskt inte lämnat området en enda gång. Jag har varit vid roddbanan, styrketräningslokalen, konferensrummet, sovrummet eller matsalen hela tiden. Precis som vanligt på träningsläger med andra ord.

Britta har åkt och är nu hemma och tränar. Hennes båt och åror har också kommit hem och för tillfället tränar hon i Stockholm. Så fort Petter och jag är hemma ska vi träna tillsammans på Lommaren eller i Norrtäljeviken igen.

OS-uttagningar

De första steget i de svenska OS-uttagningarna har varit, alltså uttagningen om den OS-plats som jag tog till Sverige på VM i fjol. Det var totalt två lopp och som vanligt i april var det ovant att tävla. Det gick ändå bra och det känns skönt att ha gjort dessa lopp inför världscupen i Varese nästa helg.

Vår vän Aram Lemmerer från Wien (grundaren till Biorower) har också varit här en sväng för att titta till min rodd och ge några fler tips till både Petter och mig. Han har varit här förut, senast var för ett par år sedan på tävling med det roddarlag han tränar.

Världscup 1, Varese

På onsdag åker vi vidare till Varese i Italien för att tävla i årets första Världscup (den första av totalt tre). Här går det att följa loppen och läsa om all möjlig info. Provisoriska starttider, som kan komma att ändras, för women’s single scull är:

Fredag 15/4

Försök: Kl. 10:00, kl. 10:05, kl. 10:10 & kl. 10:55. Jag ror kl 10:10.

Uppsamling /kvartsfinaler: Kl. 15:20, kl. 15:25, kl. 15:30 & kl. 15:35.

Lördag 16/4

D-final: Kl. 10:00.

C-final: Kl. 10:20.

A/B-Semifinal: Kl. 13:56 & kl. 14:03.

Söndag 17/4

B-final: Kl. 10:30.

A-final: Kl. 14:33.

Det blir ett starkt startfält med flera olympiska mästare. Klassen har 24 anmälda roddare och är därmed den båtklass som har näst flest deltagare. Här är de som är anmälda att delta i women’s single scullsProvisoriskt program för samtliga lopp finns här.

Dessa veckor är onekligen spännande och jag vill passa på att sända mina varmaste hälsningar till alla er som stöttar mig. Det betyder jättemycket och jag är så tacksam för allt stöd!

Vi hörs! Ciao!