Träningen rullar på bra

Sååå skönt att bara läsa...

Sååå skönt att bara läsa…

OS närmar sig och träningen på hemmaplan rullar på bra. Mellan passen läser jag för tillfället boken Krause’s Food & Nutrition Therapy (enligt vissa kallad dietistens bibel). Det är en bok på dryga 1300 sidor som täcker mycket av det som vi dietister jobbar med; nutritionsbehandling vid en mängd olika sjukdomstillstånd under livets alla skeenden. För mig är denna typ av vidareutbildning en optimal återhämtningsaktivitet. Läsning får mig att koppla av och jag liksom går in i en annan värld. Rent ut sagt älskar jag att läsa, uppdatera mig på kunskap och lära mig mer.

Utöver att läsa tränar jag också såklart. Petters program är väldigt tufft och nu har vi lämnat den medelintensiva träningsperioden och gett oss in i en period med mycket högintensiv träning. Med andra ord är det MASSOR av mjölksyra på schemat. Bland annat kör vi Brittas och mitt så kallade ”elitpass” där vi först kör tuffa 3 minuters intervaller i maxfart för att sedan direkt springa 5  minuters maxintervaller i löpspåret. Jag garanterar er att sportdrycken dessa pass är en räddning, vid sidan av Britta såklart! Efter varje pass cyklar jag en dryg mil hem vilket hjälper återhämtningen på traven.

Häromdagen följde min svägerska Tägt Maria Olofsdotter med ut i Petters följebåt för att dels fota och dels heja på Britta och mig. Det var jättekul att hon ville följa med och se på hur vår vardag se ut och roligt att få lite foton också. Det var hon som tog bilderna nedan!

 

Förresten har vi fått en massa nya kläder. OS kollektionen från HM har kommit och jag har fått en hel del nya favoritplagg. Eftersom att plaggen kom i så god tid har jag kunnat testa att ro i roddräkten. Den är bekväm att ro i och dessutom väldigt snygg vilket känns super!