Mot Rio!

IMG_0534.Nu drar det ihop sig! Snart är det dags för mig att delta i mitt livs första OS – vilken grej! För er som är nyfikna på OS finns här lite info:

I korthet går damernas singelsculler (svensk tid…med reservation för att jag sett eller räknat fel):

Lördag 6/8: Försök kl 14.30 – 15.20.

Söndag 7/8: Uppsamling kl 14 – kl 14.20.

Måndag 8/8: E/F-semifinal kl 13.50 & kl 14.00.

Tisdag 9/8: Kvartsfinal kl 14.10 – kl 14.40.

Onsdag 10/8: C/D-semifinal kl 16.40 & kl 16.50.

Torsdag 11/8: A/B-semifinal kl 14.30 & kl 14.40.

Fredag 12/8: F-final kl 13.40 & E-final kl 14.00.

Lördag 13/8: D-final kl 14.40, C-final kl 15.00, B-final kl 15.20 & A-final kl 15.44.

Som ni ser i programmet pågår rodden mellan den 6e och 13e augusti vilket tyvärr innebär att jag måste avstå från invigningen de 5e augusti. Eftersom att den pågår fram till midnatt skulle det bli ett alltför sent sänggående dagen före mitt första lopp.

Sveriges Radio intervjuar mig om hälsa!

Sveriges Radio intervjuar mig om hälsa

Här på hemmaplan har träningen den senaste veckan gått jättebra! Jag hamnar på ca 110 timmars träning under juli med ca 650 kilometers rodd. Det känns bra i kroppen och jag har fått vara frisk! Under resan till Rio och min vistelse där kommer jag absolut att vara försiktig så att jag även håller mig frisk framgent. Vattnet som vi kommer att ro på är EXTREMT smutsigt och vi har fått en hel del rekommendationer om hur man på bästa sätt undviker att få det i sig. Bland annat har jag fått en hel del bra tips från Stockholms roddförenings Eskil, som var i Rio i fjol på junior VM och tävlade. Det var verkligen snällt av honom att ge mig några råd. På tal om just sjukdom var Sveriges Radio här i Norrtälje i veckan och gjorde en intervju med Petter och mig om att bli sjuk – eller snarare om att hålla sig frisk. På tisdag den 2e augusti kommer det att sändas i P1 morgon runt kl 7 på morgonen. Jag är jätteglad att jag fått vara så frisk som jag har fått under mina år som elitidrottare. Hälsa är verkligen inget jag tar för givet utan jag försöker se till att ta hand om mig själv så gott jag kan genom att äta bra, sova tillräckligt (vilket ofta är svårt…) samt må bra.

Under veckan har vi förresten haft besök från roddare från Kälarne Roddklubb. En av deras juniorer, Simon, följde med Petter i coachbåten och var med ett pass. Det var himla roligt att han ville följa med och dessutom värdefullt att få input från honom! Några dagar senare skickade hans syster Olina ett par jättefina turarmband som hon gjort själv till Petter och mig. De ska vi ha med oss till Rio! 😀

Efter intervaller på Magelungen.

Efter intervaller på Magelungen.

Jag vill passa på att berätta att jag var och tränade på Magelungen i Farsta förra veckan. Där gjorde jag 2x2000m med startutgång och sedan låg jag i 28-takt (alltså 28 drag per minut) resten. Det var ett riktigt tufft pass och jag är glad att vi åkte dit. Roddexperterna Lida och Jan Knejp gav mig en hel del värdefull coachning och dessutom träffade jag roddare från andra klubbar vilket såklart var roligt.

Snart åker vi och det ska bli jättekul! Jag kommer att uppdatera bloggen någon dag före loppen börjar, men sedan går jag förmodligen in i min tävlingsbubbla där jag bara tränar, tävlar och läser. Då kommer jag för det mesta ha telefonen avstängd och nås bäst genom Petter.

Tack alla som visat ert stöd! Tänk att vi tog oss ända hit, nu är det bara resten kvar! 😀

Vi hörs!

Kramar!