Mitt första OS!

Vi är redo!

Vi är på plats här i Rio och äntligen är det dags för mig att delta i mitt livs första OS! För er som är nyfikna på OS finns här lite info:

Nedan är tiderna för just mina lopp, damernas singelsculler, i svensk tid (med reservation för att jag har sett fel tid eller att det blir ändringar! Mitt tips är att ni tittar en extra gång på World Rowings hemsida för aktuella tider):

Lördag 6/8: Försök kl 14.30 – 15.20.

Söndag 7/8: Uppsamling kl 14 – kl 14.20.

Måndag 8/8: E/F-semifinal kl 13.50 & kl 14.00.

Tisdag 9/8: Kvartsfinal kl 14.10 – kl 14.40.

Onsdag 10/8: C/D-semifinal kl 16.40 & kl 16.50.

Torsdag 11/8: A/B-semifinal kl 14.30 & kl 14.40.

Fredag 12/8: F-final kl 13.40 & E-final kl 14.00.

Lördag 13/8: D-final kl 14.40, C-final kl 15.00, B-final kl 15.20 & A-final kl 15.44.

Som ni ser i programmet pågår rodden mellan den 6e och 13e augusti vilket tyvärr innebär att jag måste avstå från invigningen de 5e augusti. Eftersom att den pågår fram till midnatt skulle det bli ett alltför sent sänggående dagen före mitt första lopp.

Båten är uppackad ur sitt kapell och det var minst sagt härligt att få se henne igen efter att ha varit ifrån henne två månader då hon fraktades hit. Träningen har gått bra och banan är fin. Jag har fått en del frågor om vattnet och att det är smutsigt, men det verkar vara renare än på länge enligt de rapporter vi har fått. Träningen har gått bra och Petter har kunnat vara med ute i en coachbåt ett par tillfällen. Dessvärre får vi ännu inte använda komradio, vilket hade varit bra för att Petter ska kunna coacha på land.

Annars är allt bra här i OS-byn. Vi svenskar håller till i en byggnad tillsammans med bland andra Danmark och Island. Petter och jag delar rum och vi delar lägenhet med gymnasten Emma och hennes tränare Helena. Det är jättekul att få prata gymnastik och lära sig om andra idrotter. Stämningen i den svenska truppen är riktigt bra förresten! Vi äter de flesta måltider i ett gigantiskt tält där det serveras allsidig och varierad mat från alla världens hörn. Den är riktigt bra och utbudet är enormt. Jag har passat på att testa livsmedel och maträtter som jag innan bara läst om. Det är minst sagt en dröm!

Något jag bara måste nämna är den tacksamhet jag känner för den film som jag fick av nära, kära och dessutom självaste Carola! Britta hade, som hon brukar göra inför tävlingar, gett mig en peppfilm. Hon brukar göra riktigt bra musikvideor till mig för att ge mig energi, som ni förstår är hon en helt otrolig vän. Filmen som jag fick inför denna tävling var något mycket mer extra. Istället för att enbart hon var med hade hon satt ihop klipp med fina hälsningar, sång och dans från många av våra nära och kära. En helt otrolig bra, energigivande och välgjord film! Dessutom hade Britta lyckats få med min idol Carola, som även hon sjöng och skickade en hälsning till mig!!! HELT INSANE!!! Tack till Britta, Carola och ALLA er som var med, den värmer!

Tack till alla Er andra som visat mig Ert stöd! Det värmer!

En stund med lugnare vatten, övervakad av Kristusstatyn!

En stund med lugnare vatten, övervakad av Kristusstatyn!

Nu är det dags för lopp och, som vanligt vid tävlingar, loggar jag nu ut från sociala medier!

Vi hörs när jag har kommit hem!

Kramar!