Tester och tävlingar på roddmaskin

Öppet vatten i Norrtälje hamn!

Öppet vatten i Norrtälje hamn!

I helgen låg isen tyvärr tjock på Lommaren och det gick inte att ro där. Planen var att ro på vatten i söndags, men jag fick hålla till godo med roddmaskin. I hamnen har isen försvunnit, men eftersom väderprognosen pekade på plusgrader hade vi inte flyttat våra coach-båtar från Lommaren till hamnen. Nästa gång ska vi vara bättre förberedda, för nu vill jag verkligen ro på vatten! Det har varit väldigt mycket roddmaskin på sistone, vilket jag i och för sig inte har något emot.

I lördags var det till och med roddmaskinstävling! Det var årets sista nationella tävling och det var jättekul att vara med. Eftersom att jag var i Portugal vid det senaste tillfället har jag bara gjort 2000m tester hemma och nu äntligen nu fick jag tävla mot andra. Det var ett riktigt tufft motstånd i år med många deltagande och det var härligt att just jag var den som kom först över mållinjen. Min tid var 6,56 vilket är den tredje bästa tiden jag någonsin har gjort. Min dröm är att komma under 6,50 och det kommer jag säkert kunna göra ganska snart, om jag bara får vila upp mig lite. Jag har en tung träningsperiod bakom mig för att vara riktigt snabb på EM-uttagningarna i april och jag är lite sliten i kroppen.

Filippa Kärrfelt (SPIF), jag och Lovisa Claesson (ÖSS)

Filippa Kärrfelt (SPIF), jag och Lovisa Claesson (ÖSS)

Mer än singellopp var jag även anmäld att ro dubbel. Dessvärre kunde Britta inte tävla och jag var rädd att behöva avanmäla. Då hoppade vår förenings nya roddchef Victoria in! Trots att hon bara tränat rodd några gånger och inte har någon erfarenhet av sträckan 2000 m ställde hon upp. Vi gjorde ett bra lopp och kom 3:a. Jag är jätteimpad över hennes starka insats och väldigt glad att Norrtälje roddförening hade en dubbel på damsidan. Från Norrtälje ställde även Holger Karlström upp i både singel och dubbel med min Petter. Det var inte igår Petter tävlade sist och det var roligt att se honom återigen ge allt. Vår junior Linn tävlade också och kom på 2a plats.

Dagen före tävlingen hade vi tester på Bosön och även där pekade resultaten på att min kropp inte är återställd från den gångna träningsperioden. Trots det kommer Petter inte att lätta upp mitt träningsprogram än på några dagar. Vi vill att min kropp ska få jobba riktigt hårt så att jag är bra förberedd vid EM-uttagningarna i april. Skulle inte det lyckas kan jag säkert dra nytta av bra träning vid andra uttagningar senare under säsongen.