Hej då roddmaskinen! Hej båten!

Med stormsteg närmar vi oss tävlingssäsongen. Vi har ställ om till sommartid, isarna har försvunnit i Norrtälje och säsongens sista roddmaskinstest är genomfört!

I Tjeckien med ny båt

I Tjeckien med ny båt

Det är alltid med spänning vi går in i mars med både tester och tävling på roddmaskin. Först ut att bocka av var max-tester på Bosön, dagen efter var det roddmaskinstävlingen på Lidingö och veckan senare  var det dags för ett 5 km-test på roddmaskin. Det blev 2 sekunder från personligt rekord med tiden 18,03 och jag kan alltså fortsätta att drömma om att gå under 18 min.

Vi har riktigt aprilväder här nere!

Vi har riktigt aprilväder här nere!

Nu är det träningsläger i Tjeckien och vi har varit här i snart en vecka. Det är härligt att ro på vattnet igen och roligt att träffa många andra roddare. Om bara någon dag inleder vi tävlingssäsongen med ett långdistanslopp här nere på 6 km. Deltagare är bland annat det tjeckiska landslaget och många av oss svenskar på plats. Det blir nyttigt att prova på att tävla i båt igen och extra spännande är det då har en ny båt på prov! Det är samma märke, Empacher (läs mer om dem här), som jag hade innan, men ny skrovform. Jag måste bara nämna att Rainer och Helmut Empacher har varit fantastiska i sin support till mig och mitt team i processen att ta fram den nya båten till mig, det känns verkligen roligt och inspirerande att ha deras stöd.

Ha det gott så länge!