Ett riktigt bra läger

Efter nästan tre veckor i Racice, Tjeckien, är jag nu hemma igen. Sedan våren 2007 har jag varit där varje vår med Svenska Roddförbundet (förra året borträknat…då var vi istället i Zagreb på vårträningsläger). Väder och vind brukar variera kraftigt och eftersom lägret arrangeras i samband med påsken får vi vissa år varmare väder och  vissa år kallare väder. Årets upplaga av Tjeckien-lägret visade alla sidor och bjöd på både sommarvärme och snöfall. Ett riktigt aprilväder med andra ord.

Träningen gick riktigt bra! Mitt teknikarbete gick framåt och jag upplever att jag får till bättre slutdrag nu än tidigare. Den nya båten är HELT OTROLIG och jag är supernöjd! Vanligtvis brukar jag träna efter det träningsprogram som Petter skrivit, men under lägret hoppade jag på ett träningsprogram som övriga roddare höll där.  Upplägget skilde sig en hel del från hur jag brukar träna hemma och jag gick runt som en zombie de första dagarna…jag var hur trött som helst. Även om den totala belastningen var lika stor som jag brukar ha hemma, var jag ovan vid passens upplägg. Efter ungefär två veckor kändes det som att kroppen började förstå hur programmet fungerade och jag blev aningen piggare.

Packar ihop inför hemresan.

Packar ihop inför hemresan.

Dessutom är jag van att träna ensam och det är en annorlunda situation att träna med andra. Många tycker att det är lättare att ta ut sig totalt när man ror mot någon vid sin sida, men den erfarenheten har inte jag, jag brukar titta på min GPS och pressa mot den! Det var riktigt roligt att vara med de andra både på vattnet och på land. Vi är ett riktigt bra gäng och även om vi var hårt belastade höll vi bra stämning!

 

Jag vill passa på att tacka Petter för all otrolig hjälp han gav både mig och andra roddare! Helt ideellt tar han semester och åker ner till Racice enbart för att hjälpa andra att nå sina mål och drömmar. Det är otroligt!