Senaste veckorna

Dr. Valery Kleshnev och jag.

Dr. Valery Kleshnev och jag.

Förra veckan var några svenska roddare och jag i Jönköping för att få chans att utvärdera vår roddteknik. Roddförbundet hade nämligen bjudit in Dr. Valery Kleshnev som bedriver forskning i biomekanik. Han höll en givande föreläsning om sin forskning och om hur man ska ro för att få båten att få så fort som möjligt. Det var riktigt intressant! Jag fick dessutom möjlighet att ro i både singel och dubbel med sensorer på båt och åror för att utvärdera min roddteknik. Jag älskar att titta på grafer och siffror och nu har Petter och jag fått information om vad jag kan förbättra för att få min båt att gå snabbare. Läs mer om honom på hans hemsida www.biorow.com. Samtidigt passade jag även på att hämta mina nya åror från Concept2, de är en annan form på årbladen och jag ska nu utvärdera vilka jag ro med framöver.

De gångna veckorna har min motivation till rodden dalat och jag har haft det ganska tufft, både på land och på vattnet. Om två veckor är det dags för årets första roddtävling och jag försöker nu samla kraft till att göra riktigt bra lopp där. Tanken är att jag ska ro både singel och dubbel.
Materialdagen!

Materialdagen!

I helgen som var hade vi materialdag på klubben och vi gjorde många förändringar och förberedde lite inför kommande vecka. Då anordnar nämligen Norrtälje Roddförening ett träningsläger för juniorer här i Norrtälje. Vi kommer att få hit ca 20 juniorer från Kälarne Roddklubb vilket ska bli jätteroligt. Jag har lovat att jag ska hålla en föreläsning om mat vid träning vilket jag ser fram emot!