Träningsläger för juniorer!

Under långhelgen som var anordnade Norrtälje Roddförening ett träningsläger för ett tjugotal juniorer. De genomförde de två träningspass med bland annat rodd, styrketräning och backlöpning på schemat. För att garantera säkerhet på vattnet hade vi många medlemmar från vår förening som ställde upp och hjälpte till.
Ibland önskar jag att även jag börjat ro redan som liten!

Ibland önskar jag att även jag börjat ro redan som liten!

Mer än träning fick de även lära sig om båtinställningar av Petter och om mat vid träning där jag höll en föreläsning. Min inriktning på föreläsningen var att det är viktigt att äta tillräckligt. Jag kommer själv ihåg hur det var när jag gick i skolan och tränade volleyboll på fritiden. Ibland var det tufft att hinna få i sig mellanmål. Jag bodde ju i Alingsås och tågpendlade 5 mil för att ta mig till min skola i Göteborg. Efter skolan tog jag alltså tåget till Alingsås och väl framme hade jag sedan 5 km på cykel innan jag kom hem och kunde äta mellanmål. Sedan satte jag mig på cykeln igen för att ta mig 7 km till träningen. Efteråt var det bara att sätta sig på cykeln för att cykla hem igen.

Ibland kan jag tycka att det är synd att jag inte ägnade mig åt konditionsidrott som liten, eftersom att det kanske hade gett mig bättre förutsättningar till att ro fort. Men med allt cyklande mellan hemmet och olika aktiviteter fick jag mig ändå en dos konditionsträning…

Även nu cyklar jag till och från träningen, iallafall så fort snön smält bort. Det är 10 km mellan vårt hus i skogen och båthuset. Perfekt för uppvärmning och nedvarvning!