Teknikfokus på Sorø International Regatta

Första helgen i juli anordnades den årliga tävlingen Sorø International Regatta i danska Sorø. Samma helg var det även Nordiska Mästerskapen i rodd för juniorer och Sverige hade ett helt gäng juniorer på plats.

Vi åkte ner redan på torsdagen via Alingsås där mina föräldrar bor och passade på att umgås med dem en kväll innan vi drog vidare ner mot Danmark. Det är perfekt att ha föräldrar i Göteborgstrakten eftersom att vi passerar där titt som tätt på väg ner mot tävlingar då de flesta av våra svenska roddbanor ligger i Göterborgstrakten. I år kommer exempelvis SM i rodd anordnas i Mölndal, som ni förstår är vårt boende givet! 😀

Vi kom fram på fredagen och då blåste det ordentligt! Det gick gäss i banan i sidsjö och jag var väldigt nöjd över att vi kom ner en dag före loppen startade för att få känna på banan lite. Mitt mål var att få till bra roddteknik på loppet, förutom att trycka järnet såklart.

Sorø International Regatta dag 1

På prispallen efter lördagens lopp.

Med startnummer 18 var jag redo tidigt på morgonen i mitt försök. Det var en hel del vågor att ta sig igenom som väntat och jag fokuserade på att hålla ihop den teknik som vi tränat in hemma. Det gick bra och med bästa tid tog jag mig till A-final på eftermiddagen. Väl i finalen fokuserade jag återigen på att hålla ihop tekniken och slutade på en första plats.

Sorø International Regatta dag 2

Försöket gick redan kl 8 denna dag! Återigen fick jag till ett bra lopp med bäst tid och kom till A-final. Väl där fick jag trycka hårt de första 1000 m för att hålla ledningen och med en bra spurt kom jag in i mål först med god marginal. Det är tufft att spurta och öka i fart när hela kroppen svider av mjölksyra och lungnorna nästan vill vända sig ut och in, men jag följde planen då jag ville se om jag kunde få till bra teknik även vid stark smärta – och det kunde jag.

Nu fortsätter vi med tekniken

Dagarna efter Sorø International Regatta har jag mest fokuserat på återhämtningsträning och eftersom jag fått bestämma själv har jag sprungit ett par mil per dag! Jag älskar att springa och det har varit skönt att släppa teknik och rodd några dagar. Om ca en månad är det dags för SM i rodd så vi har några veckor på oss att arbeta vidare med detaljer och form fram tills dess.

Ha det gött!