Farstarodden 2018

Helgen den 16/6-17/6 var det dags för Farstarodden i Farsta. Från vår förening hade vi både juniorer och seniorer som ställde upp och var med och tävlade.

Farstarodden lördag 16/6

Samma dag som mina föräldrar firar 39 år som gifta passade jag på att genomföra säsongens första lopp. Dessvärre var jag den enda dam som anmält sig till loppen (!) och fick därför ro med ett gäng grabbar istället. De rodde ”herrar junior A” vilket betyder att de är ca 18 år gamla (jag som började med rodd ganska sent har aldrig varit junior och inte heller lärt mig åldersgränserna). Eftersom att jag inte hade någon aning om hur snabba de skulle vara gick jag ut ganska hårt. Det resulterade i en ledning som jag sedan höll hela vägen in i mål.

Jag har ju arbetat en del med tekniska detaljer och jag gjorde mitt bästa att ro som jag gjort på träning. Petter stod på land och tittade och kom med bra input efter loppet och min vän Nik filmade delar av loppet som jag sedan kunde titta på och analysera.

Farstarodden söndag 17/6

Två nöjda roddare

Denna dag stod två lopp på agendan – först ett i singel och sedan ett i dubbel med Britta. Under singelloppet fokuserade jag på att justera det som Petter och jag dagen innan pratat om. Loppet var stabilt och jag försökte trycka på bra, även om det var svårt då jag likt dagen innan var ganska ohotad in i mål.

Direkt efter loppet sprang jag upp, tog några skedar kolhydratrik mat, bytte till torra kläder och satte mig sedan i en dubbel tillsammans med Britta. Då vi inte tränat dubbel sedan inför SM förra året var det lite ovant och vi fick göra lite justeringar i båten gällande höjder på skor, svirvlarna (årtullarna) med mera. Loppet kändes suveränt och vi fick framförallt till en riktigt bra känsla i båten de sista 1000 metrarna.

Många deltagare från Norrtälje Roddförening

Petter och Agnes lastar

Från föreningen var det både Britta och jag, hon rodde förutom med att ro med mig även i en 8.a tillsammans med Stockholms Roddförening. Även vår förenings Robert rodde i en lagbåt med Stockholms Roddförening. På plats hade vi även tre juniorer som var med och tävlade – Linn, Agnes och Axel. Jättekul att vi var med och tävlade i såpass många klasser!

Vad som händer framöver

Nästa tävling som jag har siktet inställt på är Sorø International Regatta i Danmark i början av juli. Det ser jag jättemycket fram emot! Fram tills dess ska jag jobba vidare med både teknik och fysik på hemmaplan tillsammans på vattnet med Petter. Mina tyngdlyftarpass har jag börjat köra på Crossfit i Norrtälje igen vilket är himla kul och dessutom kommer jag att börja cykla hem från träningen snart.